Odeljenje urologije Opšte bolnice u Somboru dobilo savremenu opremu

644

SOMBOR - Opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović" u Somboru dobila je novu opremu za urološku endoskopiju, koja će se koristiti na Odeljenju za urologiju.

Deo nove opreme / Foto: bolnicasombor.org.rs

Oprema proizvođača „Olympus“ podrazmeva uretrotom, ultrazvučni litotriptor, uteroskop, sukcionu pumpu, monopolarni resetoskop, cistoskop i video-sistem sa LED izvorom svetla i glavom kamere visoke rezolucije.

Sredstva za kupovinu nove opreme opredeljena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine po Rešenju o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2019. godini.

Nabavkom nove opreme za urološku endoskopiju, koja je zamenila postojeću dotrajalu i staru više od 25 godina, omogućen je neometan, kontinuiran rad, primena savremenih metoda i adekvatne dijagnostičke metode, savremene tehnike urološke hirurgije kao i visok kvalitet zdravstvene usluge uz unapređenja dostupnosti i pristupačnosti zdravstvene zaštite stanovnika Zapadnobačkog okruga.