PFL Sombor: Ekipe iz Bačkog Brestovca i Karavukova sjajne u četvrtom kolu

343

PFL SOMBOR - Nakon odigranog četvrtog kola Područne fudbalske lige Sombor, poredak na tabeli polako poprima neku logičnu formu, koja razume se nije konačna, ali pruža jasan uvid u to koliko su ozbiljno određeni timovi pristupili pripremama za početak jesenjeg dela prvenstva.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Klubovi koje prati sportska redakcija Portala „Naše Mesto“, ostvarili su polovičan učinak. Fudbaleri iz opštine Odžaci su dobro prošli u četvrtom kolu, dok su Somborci, Kljajićevčani i Krsturčani podbacili i ostali bez bodova.

Na vrhu tabele se pozicionirao Borac 46 iz Obrovca sa 4/4 pobede u dosadašnjim mečevima. Oni su u ovom kolu bili bolji od Tvrđave iz Bača koju su pobedili sa 4:2. Vojvodina iz Tovariševa je takođe ostvarila novu pobedu i to protiv Korduna iz Kljajićeva koga su savladali sa 1:0. Trećeplasirana ekipa Budućnosti iz Mladenova pobedila je Kulpin neverovatnim rezultatom 11:1.

Kao što smo gore i naveli, ekipe iz Opštine Odžaci ostvarile su napredak u četvrtom kolu. BSK je savladao Omladinac iz Bukovca sa 2:1, Polet Karavukovo je savladao tim iz Bačkog Maglića rezultatom 5:0, dok je Radnički 1918 iz Ratkova igrao nerešeno sa Slavijom iz Pivnica 1:1. ŽAK Sombor i FK Rusin su poraženi.

Sledeće kolo odigraće se već narednog vikenda, u subotu 14. i nedelju 15. septembra sa početkom od 16:00 časova. Klubovi će imati težak zadatak da poprave svoje pozicije, a neki od njih da osiguraju opstanak u područnoj ligi.