U Deronjama palo 11 golova, Stanišić znatno bolji od Lidera iz Odžaka

1736

Proteklog vikenda odigrano je veoma jako četvrto kolo Međuopštinske lige Sombor 1. razred, u kojem je snage odmerilo 16 klubova.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U subotu 7. septembra na programu je bila samo jedna utakmica i to između Partizana iz Kupusine i Borca iz Bačkog Gračaca. Već u prvom poluvremenu Borac je pokazao dominaciju, pa je tako meč završen rezultatom 1:4 (1:2). U petom kolu, Borac dočekuje Kuljane, a Partizan putuje na susret sa fudbalerima iz Alekse Šantića.

Dan kasnije, u nedelju, situacija je bila potpuno drugačija. Na odigranih sedam mečeva, postignuto je ukupno 37 fenomenalnih golova. Za početak, Mladost iz Kruščića pobedila je na domaćem terenu Jedinstvo iz Ribareva sjajnim rezultatom 3:1. Zatim, veoma uzbudljiv meč odigran je u Deronjama, na kome je postignuto ukupno 11 golova. Omladinac je uspeo čak devet puta da nadmudri protivnički Dunav iz Bačkog Monoštora, pa je utakmica završena rezultatom 9:2. Omladinac je trenutno prvi na tabeli, sa ukupno deset bodova.

Hajduk iz Stapara odigrao je tešku utakmicu sa OFK Odžaci, a susret se završio džentlmenskim rezultatom 2:1. Stapar je trenutno treći na tabeli, dok OFK Odžaci zauzimaju poslednje, 16. mesto sa nula bodova. Sledećeg vikenda, OFK Odžaci dočekuju Stanišić 1920, tok Hajduk gostuje u Bačkom Monoštoru.

Što se Stanišića tiče, za njih je ovo kolo bilo i više nego uspešno. Rezultatom 5:2 savladali su jakog Lidera iz Odžaka i sada broje ukupno 7 bodova, što ih stavlja u rang sa Poletom i Kulom. U sledećem kolu, Stanišić 1920 odlazi na megdan sa OFK Odžaci, dok Lider dočekuje Terekveš iz Svilojeva.

Dobru igru prikazao je i FK Aleksa Šantić koji je rezultatom 0:1 u gostima pobedio Svilojevo. Takođe, interesantan meč odigrao se na stadionu FK Kule, gde su domaćini rezultatom 2:0 savladali goste iz Lipara. Kuljani su već u prvom poluvremenu postigli jedan pogodak, što je bio i više nego dovoljan vetar u leđa. FK Kula se nalazi na petom mestu u generalnom plasmanu, a u sledećem kolu gostuju u Bačkom Gračacu. Što se Lipara tiče, oni će u nedelju 15. septembra dočekati Polet iz Sivca, čime se nastavljaju opštinski susreti.

Za kraj ovog kola, prenosimo kiks Poleta iz Sivca koji je rezultatom 1:4 razočarao domaću publiku. Znatno jači Zadrugar iz Srpskog Miletića tokom čitave utakmice je držao dobar tempo, koji nažalost, Sivčani nisu mogli da prate. Što se sledećeg kola tiče, Zadrugar dočekuje Mladost iz Kruščića, a Polet kao što smo već rekli, putuje u Lipar.