Kiša golova u drugom kolu MFL Sombor 2. razred! Bratstvo kroz iglene uši ostalo na čelu tabele!

251

Završeno je drugo kolo Međuopštinske fudbalske lige Sombor 2. razred u okviru koga su u subotu odigrane četiri utakmice.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kakva utakmica u Svetozaru Miletiću gde su Jedinstvo Lemeš i Graničar započeli drugo kolo! Domaćin Lemeš je sjajno, gotovo nestvarno otvorio meč. Prštalo je oko šesnaesterca Graničara, ređale su se prilike kao i odlične intervencije golmana gostiju, međutim, utakmica se završila sa veličanstvenih 3:2. Tim rezultatom se otišlo na odmor, iako su svi čekali preokret, on se nije dogodio jer je domaćin sjajno odigrao do kraja meča i ostvario prvu pobedu. U sledećem kolu Jedinstvo Lemeš gostuje u Telečkoj, a Graničar traži svoju priliku na domaćem terenu protiv Rastine.

Rastina 1918 je u svojoj prvoj utakmici imala težak zadatak. U goste je stigao lider tabele Bratstvo 2019. Znali su gosti da neće biti lako, što se i ispostavilo do kraja utakmice. Imao je domaćin loptu u nogama, odlično je funkcionisala sredina terena, dosta lepih pasova iza odbrane Bratstva. Krajnji rezultat nije iznenadio, iako je domaćin imao inicijativu do samog kraja utakmice. Rastina 1918 jedan, Bratstvo 2019 tri!

U Sonti, trećoj utakmici drugog kola, borbu za izbijanje na prvo mesto imali su Dinamo i Dinamo 1923. Oba tima su krenuli oprezno, odmeravali snage, lopta je uglavnom bila na sredini terena sa po nekim šutevima sa distance. Kao da gosti nisu imali dovoljno koncentracije, pravili su neočekivane greške u odbrani, koja kao da je bila pomućena, što je domaćin iskoristio i tako okončao meč rezultatom 3:0.

Sport iz Bezdana je rutinski iskoristio prednost domaćeg terena u jednoj ravnopravnoj borbi i fer i korektnoj utakmici protiv tima Telečke. Lep fudbal se gledao u Bezdanu, mnogo lepih akcija, poteza i šansi. Domaćin je sve vreme, može se reći, držao meč pod kontrolom i na vreme, baš kako treba postizao golove. Meč se završio rezultatom 2:0. Sport je ostao da deli prvo mesto sa Bratstvo 2019, a Telečka nastavlja borbu na sredini tabele.

U ovom kolu slobodan je tim Panonija koja u sledećem kolu gostuje u Prigrevici gde ih dočekuje upravo Bratstvo 2019.