(VIDEO) U centru Vrbasa otvorena interaktivna izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“

186

VRBAS - Na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu u utorak 10. septembra otvorena je izložba pod nazivom "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet".

Foto: OŠ "20. oktobar" Vrbas

Posetioci će tokom deset dana imati priliku da se informišu o poznatim osobama koje, su uprkos ozbiljnim hendikepima, uspele da istraju u svojim idejama i naumima. Na panoima su se našli Rej Čarls, Frida Kalo, Stiven Hoking, Frenklin Ruzvelt i mnogi drugi.

Prema rečima organizatora, cilj ovog projekta je da se osobe sa invaliditetom motivišu ukazivanjem na životne primere drugih koje hendikep nije sprečio da iza sebe ostave dela značajna za celu zajednicu. Izložba je interaktivna i skeniranjem QR kodova, koji se nalaze na svakom panou, možete da saznate više informacija o osobama koje su predstavljene na izložbi.

Izložbu u Vrbasu organizovao je Ženski centar “Horizont” u saradnji sa kompanijom “Color Media Communications”. Projekat “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet” podržali su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava i ambasade stranih država u Beogradu, a Vrbas je treći od šest gradova Srbije u kojima izložba gostuje.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: