U Kulturnom centru Kula najavljene projekcije filmova Priča o igračkama, Kralj lavova i To

299

KULA - Kulturni centar Kula pripremio je za utorak 17. i sredu 18. septembar tri projekcije najnovijih ostvarenja sedme umetnosti.

Četvrti deo popularnog animiranog filma „Priča o igračkama“ na programu je u utorak i sredu od 16:00 sati.

Vudi je uvek bio siguran u to koje je njegovo mesto u svetu i da je njegov glavni zadatak da čuva svoje dete, bez obzira da li je u pitanju Endi ili je to Boni. Kada Forki, igračka koju je Boni napravila kao deo zadatka, sebe proglasi otpatkom, a ne igračkom, Vudi smatra da je njegova uloga da pomogne Forkiju da prihvati to da je on igračka. Ali kada Boni na porodično putovanje ponese celu bandu igračaka, Vudi će se naći u neočekivanoj avanturi u kojoj će ponovo sresti svoju davno izgubljenu prijateljicu, Bo Pip. Posle mnogo godina koje je provela sama, njen avanturistčki duh i život u pokretu izmenili su njenu nežnu, porcelansku spošaljšost. Vudi i Bo će shvatiti da su, kada ožive kao igračke, potpuno različiti, ali i da im je to jedna od najmanjih briga.

Diznijev „Kralj lavova“ u režiji Džona Favroa, koji je na repertoaru istim danima od 18:00 časova, odvešće nas u afričke savane, gde je rođen budući kralj. Simba obožava svog oca, kralja Mufasu i srčano prihvata svoju kraljevsku sudbinu. Ali, ne raduju se svi u kraljevstvu rođenju novog mladunčeta. Skar, Mufasin brat i do tog trenutka naslednik prestola, ima druge planove. Borba za kraljevstvo obeležena je izdajom, tragedijom i dramom koja će se završiti Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć novih, neobičnih i zanimljivih prijatelja, Simba će morati da pronađe način da odraste i vrati ono što mu po rođenju pripada.

Hvaljeni hit film „TO“ iz 2017. pokosio je bioskopske blagajne i zaradio više od 700 miliona dolara širom sveta, redefinisao žanr, postao deo opšte kulture i postao horor film s najvećom zaradom u istoriji. Kako se zlo ponovo vraća svakih 27 godina u grad Deri, Mejn, „To: Drugo poglavlje“ spaja likove koji su otišli svojim putem nakon gotovo tri decenije. Ovaj film moći ćete da pogledate u utorak i sredu od 20:30 časova.

Cena ulaznice je 250 dinara.