Digitalni kabinet za somborsku gimnaziju

190

SOMBOR - U Gimnaziji "Veljko Petrović" u Somboru je u četvrtak održana promocija Nacionalnog dana davanja ovogodišnje kampanje pod nazivom "Škola dobrih ljudi".

Foto: Sti2, Wikimeda Commons

Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor prepoznata je od strane Srpskog filantropskog foruma, kao jedan od tri partnera Nacionalnog dana davanja, u funkciji sve većeg interesovanja za IT smer u Gimnaziji.

Uvođenjem informatičkog odeljenja u somborsku gimnaziju, ove i prošle godine je upisano po 20 učenika na IT smer. Njihova želja je da sledeće godine taj broj bude dvostruko veći, a da bi se to ostvarilo, potreban je novi IT kabinet u kome će biti interaktivne table, novi računari i IT oprema. Zahvaljujući kampanji koja je u toku, više od polovine ovih sredstava je već prikupljeno.

„Grad Sombor podržava ovu akciju, a kao predstavnik Gradske uprave apelovao bih na sve privrednike i na sve ljude dobre volje da se uključe. Jer, ako se uključimo dovoljno, ova akcija može da ima širok odjek, a tiče se naše lokalne zajednice i naše dece. Stoga, još jednom apelujem na sve dobre ljude da se maksimalno uključe i pomognu da ovaj projekat uspe“, rekao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora.