Najavljen šesti Dobrotvorni bal OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Vrbasu, učenici priželjkuju salu za fizičko

542

VRBAS - Sada već tradicionalni šesti Dobrotvorni bal Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" u Vrbasu održaće se 12. oktobra u 19:00 časova u Hotelu "Bačka".

Ova manifestacija je osmišljena kao veče druženja i zabave, na kojem će posetioci kroz kupljene ulaznice pomoći školi da prikupi sredstva za ono što je najpotrebnije, kako bi se nastava odvijala neometano i stvorili što bolji uslovi za rad.

Na prošlogodišnjem balu, koji je bio veoma uspešan, prikupljeni novac utrošen je na postavku letnje učionice, nabavku i postavku tri klima uređaja za učionice i renoviranje učionice logopeda škole.

Letnja učionica koja je napravljena od sredstava prikupljenih na prošlogodišnjem balu / Foto: OŠ “Bratstvo jedinstvo” Vrbas

Kako je za naš portal rekla direktorka Slavica Šestović, još uvek nije odlučeno na čega će se potrošiti novac od ovogodišnjeg bala, jer to zavisi od potreba i od toga šta će se realizovati tokom godine. Prema njenim rečima, Osnovna škola “Bratstvo jedinstvo” je jedina škola u opštini Vrbas koja nema salu za fizičko vaspitanje, zbog čega je moto ovogodišnjeg bala “Mala škola – mala sala” i “Tu noć škola je pleSALA”.

Letnja učionica koja je napravljena od sredstava prikupljenih na prošlogodišnjem balu / Foto: OŠ “Bratstvo jedinstvo” Vrbas

Da je ovo nešto što zaista nedostaje najmanjoj školi u Vrbasu, potvrdili su nam i učenici koji su na pitanje šta bi najviše voleli da dobiju od novca prikupljenog na balu, jednoglasno rekli da žele salu za fizičko.

Pozivaju se građani da već sada kupe svoju ulaznicu po ceni od 1.200 dinara i pomognu da se učenicima OŠ “Bratstvo jedinstvo” ostvari dugogodišnja želja da konačno imaju svoju salu za fizičko vaspitanje, kao učenici svih osnovnih škola na teritoriji opštine.

Kolektiv škole, učenici, zaposleni i roditelji pozivaju sve društveno odgovorne firme, preduzeća i pojedince da učestvuju u Dobrotvornom balu donacijama i na taj način pomognu da se prikupi što više sredstava.