Teška nedelja na teritoriji PU Sombor, jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

4565

KULA / SOMBOR / ODŽACI - Policijska uprava u Somboru izdala je saopštenje o stanju bezbednosti saobraćaja u opštinama Kula i Odžaci i gradu Somboru za period od 9. do 15. septembra.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U toku prethodne nedelje, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, tri osobe su zadobile teške i devet lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je sedam vozača.

Na teritoriji grada Sombora evidentirano je devet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba zadobilo lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržana su tri vozača.

Na području opštine Apatin evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede.

Na području opštine Odžaci evidentirano je šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe zadobile lake telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U opštini Kula evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula i dve zadobile teške telesne povrede. Dva vozača su zadržana zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Napisano je 49 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdat 361 prekršajni nalog.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina i neustupanje prvenstva prolaza.