(ANKETA) Da li pijete vodu sa česme?

2075

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" nedavno je objavio izveštaj o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće u 154 javna vodovoda.

Ilustracija / Foto: N. Janjanin, fotopres.com

Ispitivanja su vršena i u Vrbasu, Kuli, Odžacima i Somboru, od čega je ispravnost potvrđena samo u vrbaskom vodovodu sa 4,1 procentom fizičko-hemijske i 3,7 procenata mikrobiološke neispravnosti. Vodovod u Vrbasu je inače jedan od devet ispravnih na teritoriji Vojvodine.

Vodovod u Kuli je svrstan u kategoriju javnih vodovoda i vodnih objekta sa “udruženom” neispravnošću, budući da je procenat fizičko-hemijske neispravnosti 97,7, a mikrobiološke neispravnosti 13,6. Somborski vodovod jedan je od pet u Vojvodini u kojima je potvrđena mikrobiološka neispravnost čiji je procenat 19,6 ujedno i najviši u pokrajini, dok vodovod u Odžacima spada u kategoriju fizičko-hemijski neispravnih sa 27,2 procenta neispravnosti.

O ovome smo detaljnije pisali na sledećem linku: Batut: Vrbašani piju ispravnu vodu, u Kuli visok procenat fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti

Znajući ove podatke, želeli smo da vidimo koliko naši sugrađani ozbiljno shvataju ovu situaciju, budući da voda u Kuli, Odžacima i Somboru nije bezbedna.

ANKETA JE ZAVRŠENA