Komunalci dali doprinos svečanom obeležavanju Patrona Eparhije bačke u Vrbasu

715

VRBAS - Ekipe "Zelenila" JKP "Komunalac" Vrbas završile su košenje javne zelene površine ispred i oko Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Vrbasu.

Hram Vaznesenja Gospodnjeg Vrbas / Foto: JKP Komunalac Vrbas

Na ovaj način JKP Komunalac Vrbas dao je svoj doprinos svečanom obeležavanju Patrona Eparhije bačke – Čudo svetog Arhangela Mihaila u Honi.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„U susret manifestaciji čiji su domaćini grad Vrbas i Hram Vaznesenja Gospodnjeg, radnici „Zelenila“ pokosili su travu ispred i oko hrama. Pored toga, u žardinjere posadili smo žute viole, u narodu poznate kao „dan i noć“. Na ovaj način JKP „Komunalac“ dao je doprinos svečanom obeležavanju Patrona Eparhije bačke, kako bi svi pravoslavni vernici mogli da uživaju u ovoj manifestaciji. Pored ovoga, komunalci ove nedelje uređuju centar grada. Radovi se obavljaju na osnovu ugovora sa lokalnom samoupravom“, rekla je inženjer hortikulture i pejzažne arhitekture Tamara Milošević.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Svečanost povodom obeležavanja Patrona Eparhije bačke zakazana je za četvrtak, 19. septembar, sa početkom od 08:30 časova kada se očekuje doček arhijereja. Sveta arhijerejska liturgija počinje u 09:00 časova, a predviđen je i kulturno-umetnički program sa početkom od 12:00 časova.