Zadrugar, Borac, Lider, Stanišić i Stapar po pet golova u protivničku mrežu

636

MFL SOMBOR 1 - Prošao je još jedan vikend i još jedno kolo Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred u kome je snage odmerilo 16 klubova iz nekoliko okolnih opština.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Svakako najveće iznenađenje u ovom kolu su Borac iz Bačkog Gračaca i Lider iz Odžaka. Borac je na svom terenu odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Kule u kojoj je postignuto šest golova kada je čak pet komada završilo u mreži Kuljana. Rezultat na poluvremenu je bio 4:0 i već tada se znalo da je Borac ovoga puta dao sve od sebe. Što se sledećeg kola tiče, Borac putuje u Sivac, a Kula dočekuje ekipu iz Alekse Šantića.

Što se tiče odžačkog Lidera i oni su na domaćem terenu postigli pet golova i to protiv ekipe Terekveš čime su ojačali poziciju na tabeli i sada se nalaze na 6. mestu sa ukupno sedam bodova. Idućeg vikenda, Lider se priprema za Kupusinu, dok Terekveš dočekuje još jednu ekipu iz Odžaka, poslednjeg na tabeli OFK Odžaci.

Ako ćemo da nastavimo sa peticama, moramo da pohvalimo Zadrugar iz Srpskog Miletića koji je rezultatom 5:1 ubedljivo pobedio Mladost iz Kruščića, pa sada ima ukupno 13 bodova u generalnom plasmanu, isto kao i prvoplasirani Omladinac iz Deronja. Kad smo već kod Omladinca, oni su u 5. kolu gostovali u Ribarevu gde su rezultatom 0:3 savladali domaću ekipu FK Jedinstvo. U sledećem kolu, Omladinac dočekuje sve jače fudbalere Mladosti iz Kruščića, tako da možemo očekivati veoma uzbudljiv meč.

Nego, da se vratimo u zlatnu grupu klubova koji su u ovom kolu postigli pet golova. Dunav iz Bačkog Monoštora je ugostio Hajduk iz Stapara koji se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli. Domaćinski, Dunav je postigao jedan pogodak u prvom poluvremenu, pa je Hajduk morao džentlmenski da uzvrati pet komada. Veoma uzbudljiv prvi deo utakmice, publika nije imala vremena da sedne.

Pet golova je palo i u Odžacima i to u mrežu domaćeg OFK Odžaci. Veoma kvalitetan fudbal igrali su fudbaleri FK Stanišić 1920 koji su sa 6. mesta skočili na 4. U sledećem kolu, Stanišić će da ugosti FK Dunav iz Bačkog Monoštora koji se trenutno nalazi na 11. mestu sa šest bodova. Ovim zatvaramo utakmice iz zlatne grupe 5+.

Ništa manje uzbudljv meč odigran je u Liparu u kome su gostovali fudbaleri sivačkog Poleta. Liparčani su ovoga puta pokazali odlučnost i veći posed lopte, pa su tako i postigli tri gola. Krajnji rezultat 3:0 za Lipar i velika radost za domaći klub!

I za sam kraj kola, u nedelju je odigrana utakmica između FK Aleksa Šantić i Partizana iz Kupusine koja se završila nerešenim rezultatom 1:1. U sledećem kolu, Aleksa Šantić putuje u Kulu, dok Partizan iz Kupusine, kao što smo već rekli, dočekuje FK Lider iz Odžaka.