Crveni krst Vrbas raspisao likovno-literarni konkurs „Sunčana jesen života“

554

VRBAS - Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, Crveni krst Vrbas svake godine organizuje akciju pod nazivom "Sunčana jesen života", gde se pored ostalih aktivnosti raspisuje i nagradni konkurs za likovne i literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola i dece u predškolskoj ustanovi.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Tema ovog konkursa je ljubav i pažnja prema starijim osobama, tolerancija i solidarnost među generacijama starijih i mlađih osoba.

Učesnici su podeljeni u četiri kategorije:

  • Deca predškolskog uzrasta
  • Učenici od prvog do četvrtog razreda
  • Učenici od petog do osmog razreda
  • Učenici srednje škole

Osnovne škole i predškolska ustanova vrše selekciju radova na nivou ustanove i škole i najmanje po tri rada iz svake kategorije treba dostaviti Crvenom krstu Vrbas najkasnije do petka, 11. oktobra 2019. godine.

Konkurs je otvoren i za veći broj radova, a na poleđini rada mora biti navedeno ime i prezime autora, razred, škola ili ustanova i ime i prezime nastavnika, odnosno vaspitača.

Za svaku kategoriju se dodeljuju po tri nagrade u vidu knjiga za decu, a svečanost uručivanja, kao i izložba likovnih radova biće organizovana 24. oktobra u 12:00 časova, u prostorijama Crvenog krsta.