PFL Subotica: Drugo mesto na tabeli za Proleter iz Ravnog Sela, poraz Iskre u gostima

364

PFL Subotica - Proteklog vikenda su odigrane utakmice 6. kola Područne fudbalske lige Subotica u kojoj su se takmičili klubovi iz Kucure, Zmajeva, Bačkog Dobrog Polja i Ravnog sela.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U subotu, 21. septembra u Bačkom Dobrom Polju su se sastali Sutjeska i Obilić iz Novog Kneževca. Nakon završetka prvog poluvremena bez golova, sumnjalo se u motivaciju i želju igrača oba kluba. Međutim kako se drugo poluvreme primicalo kraju, bilo je izvesno da će domaćini iz Bačkog Dobrog Polja odneti pobedu. Utakmica je završena 2:1 za Sutjesku, a ovom pobedom Bačkopoljci su se popeli na 4. mesto na listi. Obilić iz Novog Kneževca je pao na čak 8. mesto.

Proleter iz Ravnog Sela je pobedom nad Napretkom iz Nadalja uspeo da se popne na drugo mesto tabele sa ukupno 12 bodova, a rezultat koji su ostvarili na utakmici je 2:1.

U ostalim utakmicama odigranim u subotu, Proleter iz Njegoševa je izgubio od Preporoda iz Novog Žednika 3:0. Lovćenčani su pobedili gostujući tim iz Feketića. Krajnji rezultat je bio 1:0 za Njegoševo. Panonija IM Topola je izgubila u gostima od Srbobrana sa 2:1.

U nedelju, 22. septembra, fudbalski klub Iskra iz Kucure je gostovao u Đurđinu. Domaćini nisu dopustili gostima da se previše opuštaju i nakon što je Iskra zatresla mrežu Đurđina samo jednim golom, domaćin je odlučio da odigra odličnu utakmicu i odneo je pobedu rezultatom 4:1.

Obilić iz Zmajeva je u ovom kolu imao mnogo sreće. U goste su im stigli Sloga iz Ostojićeva i prvo poluvreme je odigrano u potpunu korist Obilića rezultatom 3:0. Opušteni i sigurni u pobedu, domaćini se očigledno nisu nadali golovima koje im je Sloga u drugom poluvremenu zadala. Pred kraj utakmice se Obilić trgao i uspeo da odbrani pobedu rezultatom 3:2 protiv Sloge. Ovom pobedom klub iz Zmajeva se popeo na šesto mesto na tabeli sa ukupno 10 bodova.

Pet golova je palo u Senti između istoimenog tima i Radničkog 1905 iz Bajmoka. Odlična utakmica je odigrana između ova dva kluba, a krajnji rezultat je bio 5:2 za Sentu koja se ovom fantastičnom pobedom popela na peto mesto i broj bodova deli sa Obilićem iz Zmajeva.

Novo 7. kolo biće odigrano već narednog vikenda, u subotu i nedelju, sa početkom od 16:00.