Trijumf Crvenke, Sloge i Vrbasa u šestom kolu Vojvođanske lige Sever

261

VOJVOĐANSKA LIGA SEVER - Takmičenje u Vojvođanskoj ligi Sever polako se zahuktava, a proteklog vikenda stigli smo do šestog kola gde je odigrano osam utakmica.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Fudbaleri Crvenke gostovali su proteklog vikenda u Pačiru gde su se sastali sa ekipom Bačke. Crvenčani su već u samom startu pokazali čija je ovo utakmica, što su i potvrdili na poluvremenu završivši ga sa dva gola prednosti u odnosu na domaćina. Istim tempom nastavilo se i u drugom delu igre, a ekipa Crvenke je samo utvrdila svoju pobedu, ne ostavivši ekipi Bačke šansu za uspešan napad. Utakmica je završena rezultatom 4:0 za Crvenku.

Ekipa Radničkog iz Sombora pretrpela je i šesti poraz u sezoni, izgubivši od Starog grada sa 3:0. Prvo poluvreme završeno je bez golova, da bi Stari grad u drugi deo igre ušao agresivnije i obezbedio sebi bodove sa tri pogotka.

Sloga iz Čonoplje ove sezone definitivno dominira i kandidat je za ulazak u viši rang takmičenja. Ovog vikenda dočekali su Tekstilac iz Odžaka i posle poluvremena bez golova završili utakmicu sa 3:1. Strelci za Slogu bili su Peruničić, Đorović i Rajčanji, dok je za Tekstilac gol postigao Ilić.

Prednost domaćeg terena imala je uticaja ovog vikenda na fudbalere Vrbasa koji su odlučno ušli u igru sa namerom da ostave bodove kod kuće. Vrbašani su za tri mesta na tabeli uspešniju Bajšu porazili rezultatom 2:1 i tako upisali svoju prvu pobedu u sezoni.

U ostalim susretima Vojvodina iz Bačkog Gradišta igrala je bez golova sa ekipom Krila Krajine, Tavankut je u gostima pobedio Mladost iz Bačkog Petrovca sa 1:0, dok su Tisa i ČSK Pivaca igrali nerešeno 1:1. Tim sa najviše postignutih golova u ovom kolu je OFK Mladost APA koji je pobedio Mladost iz Turije sa čak 7:1.

Naredno, sedmo kolo, igraće se 28. i 29. septembra.