FK Kula znatno jača na domaćem terenu, Mladost iz Kruščića poklekla pred omladincima

527

MFL SOMBOR 1. RAZRED - Još jedan sportski vikend odigrao se na terenima našeg okruga, gde je u 6. kolu Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred postignuto ukupno 40 golova.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Već prvog dana kola, odnosno u subotu 21. septembra odigrana je prva utakmica i to između Partizana iz Kupusine i Lidera iz Odžaka. Svakako jedna od zanimljivijih utakmica kako za publiku, tako i za igrače, završila se rezultatom 3:2 u korist domaćina. FK Lider, trenutno je 8. na tabeli sa ukupno sedam bodova i u sledećem kolu dočekuje Kuljane koji imaju velike šanse da uskoro uđu u prva četiri tima na tabeli.

U nedelju, 22. septembra, na repertoaru je bilo ostalih sedam utakmica, a najveće iznenađenje je svakako FK Kula koja je na domaćem terenu postigla čak sedam golova protiv gostujućeg FK Aleksa Šantić. Iako nisu napravili nikakvu promenu, protivnici su jednom pogodili mrežu domaćina, pa je krajnji rezultat bio 7:1. Ljubitelji fudbala, uživali su u ovom karnevalu golova, a najzanimljivije je to što je rezultat na poluvremenu bio 0:0.

U Kruščiću se Mladost sastala sa Omladincima iz Deronja, pa je posle velike borbe i nebrojano mnogo prilika, Omladinac ipak izvukao bolji rezultat. Posle 90 minuta, semafor je pokazao 2:4, na šta je nezadovoljno reagovala domaća publika. Omladinac i dalje vodi na tabeli, sa ukupno 16 bodova, a u sledećem kolu dočekuju Hajduk iz Stapara. Što se Mladosti tiče, sledeće nedelje putuju u Lipar.

Kad smo već kod Hajduka iz Stapara, moramo pohvaliti pobedu protiv Jedinstva iz Ribareva, gde su na radost svoje publike postigli čak četiri gola, što je bio i krajnji rezultat. U sedmom kolu, Hajduk putuje u Deronje, a Jedinstvo dočekuje Stanišić.

Možemo slobodno reći da je u ovom kolu i Stanišić 1920 postigao zavidan rezultat. Oni su na domaćem terenu rezultatom 6:0 savladali FK Dunav iz Bačkog Monoštora. Stanišić je trenutno 4. na tabeli i vodi žestoku borbu sa Hajdukom i Zadrugarom, tako da do kraja takmičenja možemo očekivati velike preokrete.

OFK Odžaci je ponovo izgubio u gostima, čime su samo nastavili niz promašenih prilika da poprave rezultat. Ovoga puta, odigrali su meč protiv Terekveša koji se završio neslavnim rezultatom 2:0. U sledećem kolu, OFK Odžaci dočekuje Partizan iz Kupusine.

Sivački Polet odigrao je fenomenalnu utakmicu protiv Borca iz Bačkog Gračaca. Fudbaleri oba tima su već na samom početku pokazali sve što znaju, pa je tako Borac u prvom poluvremenu postigao dva gola i ojačao poziciju za dalji tok utakmice. Polet je pokušao strateški da ih stigne, međutim na njihov jedan pogodak, Borac je odgovorio istim potezom, pa se meč završio rezultatom 1:3. Polet je trenutno 9. na tabeli sa ukupno sedam bodova, dok Borac zauzima 5. mesto sa 12 bodova.

Za kraj kola, ostavljamo meč koji se odigrao u Srpskom Miletiću između domaćeg Zadrugara i gostiju iz Lipara. Publika je bila u prilici da uživa u čak osam golova, od čega su šest postigli fudbaleri Zadrugara, a ostatak Liparčani. Iako je Zadrugar pokazao znatno bolju igru, Lipar nikada ne ostaje dužan, pa su tako i ovoga puta dali poslednje atome snage i časno izašli sa terena. U 7. kolu koje počinje 28. septembra, drugoplasirani Zadrugar putuje u Bački Gračac, a Lipar dočekuje Mladost iz Kruščića.