Opštinski derbi u Crvenki u poslednjoj sekundi završen u korist Sivca, Vrbas Petrol savladao Mačvu

272

VRBAS / SIVAC / CRVENKA - Završeno je i drugo kolo Super B rukometne lige grupe Sever-centar u kojoj naša redakcija prati rezultate Vrbasa, Sivca i Crvenke.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Vrbas, prestonica rukometa, ovog vikenda bio je domaćin ekipi RK Mačva. Tradicionalno dobar Vrbas Petrol nastavlja u svom uobičajenom ritmu i gazi ekipu iz Bogatića. Iako je gostujući tim na kraju prvog poluvremena imao blagu rezultatsku prednost od 17:15, Vrbašani su posle pauze odlučno ušli u igru i uz agresivniji napad završili meč sa 31:27.

Opštinski derbi između Crvenke i Sivca odigran je u nedelju u sportskoj hali “Slobodan Čile Mišković” u Crvenki gde se vodila zaista teška borba. Crvenčani su prvo poluvreme igrali agresivnije u odbrani i završili u svoju korist sa dva razlike (16:14). Veverice i u drugom delu igre nastavljaju sa vođstvom i na oduševljenje publike odlaze na pet poena prednosti. Posle tajmauta, sivački Panteri agresivno ulaze u poslednju četvrtinu i u poslednja dva minuta izjednačavaju rezultat. Rezultat od 25:25 menja se u korist Sivca, a domaćini izjednačavaju 30 sekindi do kraja. U poslednjoj sekundi meča Živković uskače na odbijenu loptu i postiže pogodak za RK Sivac 69. Utakmica je završena rezultatom 27:26 za sivačke Pantere.

U sledećem kolu, Vrbas odlazi u Novi Bečej kod Jedinstva, Crvenka u Bogatić, a Sivac 69 na domaćem terenu dočekuje Voždovac 2012.