Karatisti Hajduka pokupili medalje na Prvenstvu Vojvodine

530

KULA - U subotu 28. septembra Karate klub "Hajduk" je nastupio na Prvenstvu Vojvodine za kadete i juniore u Novom Bečeju u organizaciji Karate Saveza Vojvodine.

Foto: KK Hajduk Kula

Hajduci su nastupili u disciplini borbe i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkrenciji i postigli vrlo zapažene rezultate. U ekipnom delu takmičili su se sa čak tri sastava i ostvarili dominaciju osvajanjem zlata, srebra i bronze.

Pojedinačni rezultati:

  • Natalija Seratlić (juniorke -53kg) – 1. mesto
  • Aleksandra Đikić (kadetkinje -54kg) – 2. mesto
  • Sara Plančak (juniorke -59kg) – 2. mesto
  • Luka Giric (kadeti +70kg) – 3. mesto

Ekipni rezultati:

  • Kadetkinje ekipno – 1. mesto (Aleksandra Đikić, Nina Vojinović, Milica Rajić, Matea Kalmar)
  • Juniorke ekipno – 2. mesto (Natalija Seratlić, Kristina Sokolovski, Sara Plančak)
  • Kadeti ekipno – 3. mesto (Marko Međedović, Marko Pucar, Rastko Baturan, Luka Giric)
Foto: KK Hajduk Kula

„Možemo biti vrlo zadovoljni postignutim, a posebno u ekipnoj konkurenciji gde smo bili jedini klub koji je nastupio sa tri ekipe. Od pojedinaca, najviše su se istakle Seratlić Natalija i Đikić Aleksandra koje su imale veliki broj mečeva i pojedinačno i ekipno i napravile najveći broj poena.

S obzirom na to da je početak sezone, forma je na zavidnom nivou što nam daje za pravo da očekujemo najsjajnija odličja i na Prvenstvu Srbije koje nas očekuje kroz dve nedelje.

U naš klub je pre par dana stiglo još jedno priznanje u vidu poziva selektora Reprezentacije Srbije da naš borac Marko Međedović nastupi na jednom od najprestižnijih međunarodnih turnira za mlađe kategorije u Evropi, a to je „Croatia Open“ koji se narednog vikenda održava u Rijeci. Marko je poziv zaslužio posle izuzetnih rezultata i nastupa u prošloj sezoni kao jedan od najperspektivnijih mladih karatista u državi. On putuje u Rijeku u petak, a nastupa u subotu u uzrastu kadeta u kategoriji -52kg“, rekao je trener Nikola Greber.