(VIDEO) (FOTO) U Domu za stare u Kuli obeležen Međunarodni dan starijih osoba

494

KULA - Manifestacijom "Sunčana jesen života" koju su u Domu stare u Kuli uveličali učenici Osnovne škole "Isa Bajić", obeležen je 1. oktobar, Međunarodni dan starijih osoba.

Foto: Naše Mesto

Ovu ustanovu koja brine o starim i nemoćnim licima posetili su predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i njegov zamenik Karolj Valka.

Miljanić je istakao da se lokalna samouprava, kroz rešavanje infrastrukturnih, socijalnih i komunalnih pitanja, brine o tome da obezbedi što bolje uslove za život najstarijih sugrađana. On je za 20. oktobar najavio drugi po redu sajam za penzionere, gde će biti predstavljene usluge iz oblasti medicine, osiguranja, bankarskih usluga i promovisane aktivnosti naših najstarijih sugrađana.

Direktorka Doma za stare u Kuli Sandra Babić najavila je razne aktivnosti i druženja sa decom i udruženjima tokom meseca oktobra. Ona je s ponosom istakla da je ova ustanova aktivni učesnik projekta „Susret svetova 2019“ u okviru Svetske nedelje svemira, čiji je nosilac Osnovna škola „Isa Bajić“.

Valka smatra da starim osobama treba da se pomaže tokom cele godine i podsetio da Opština Kula već dugi niz godina finansira uslugu gerontodomaćice, koja olakšava život i onima koji ne borave u Domu za stare.