(VIDEO) Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić o izlivanju mulja u Begejac

1894

KULA - Na društvenim mrežama se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako se crni mulj iz cevi izliva u Begejac, što je uznemirilo građane Kule. Tim povodom smo razgovarali sa predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem, koji nam je objasnio o čemu se zapravo radi.

Damjan Miljanić / Foto: Naše Mesto

Miljanić kaže da se atmosferske vode više od 20 godina sprovode cevima do tačke na levoj obali kanala, odakle se prepumpavaju u Begejac. On objašnjava da je Javno preduzeće „Vode Vojvodine“, koje rukovodi ovim sistemom, 30. oktobra u poslepodnevnim satima vršilo probe svojih pumpi i ispustilo jednu količinu vode u trajanju od oko 15 sekindi, što je ispralo mulj koji se nataložio u cevima tokom 20 godina.

Predsednik opštine Kule osvrnuo se i na pomor ribe u Begejcu, o čemu smo nedavno pisali, rekavši da je voda ispravna i da se sumnja da se ovaj incident dogodio tako što se velika količina tople vode našla u jednom delu kanala, što je izazvalo razvoj bakterija koje su odgovorne za pomor. Rezultati analize tek treba da stignu.

Miljanić dodaje da sama činjenica da se riba pojavila u Begejcu, govori o tome da su mere koje su sprovedene u proteklom periodu dale rezultat.

Poslušajte celu izjavu Damjana Miljanića: