Gerontološki centar Vrbas obeležio Međunarodni dan starih i šesnaest godina rada

393

VRBAS - U utorak 1. oktobra u Gerontološkom centru Vrbas svečano obeležen Međunarodni dan starih i 16. godina rada ustanove.

Foto: Maja Vujović

Proslavu su uveličali predsednik opštine Vrbas Milan Glušac sa članovima Opštinskog veća Danijelom Ilić i Srđanom Stanićem.

Direktorka Radmila Musić je pozdravila korisnike i goste uz podsećanje da zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite već 16 godina pružaju usluge brige o korisnicima na smeštaju u dva odeljenja u Vrbasu i u Kucuri. Ona je naglasila da su nakon dugogodišnjeg napornog rada i uz veliku podršku i ulaganje nadležnog ministarstva ove godine uspešno dostignuti svi uslovi koje podrazumevaju standardi pružanja usluga socijalne zaštite. Stoga je veoma ponosna na to što je ustanova nedavno obezbedila licencu za pružanje usluga socijalne zaštite.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac se obratio prisutnima prvenstveno čestitajući korisnicima Međunarodni dan starih osoba kao i godišnjicu rada ustanove. On je sa zadovoljstvom konstatovao da je Opština Vrbas do sada pružala nesebičnu podršku u radu ustanove i u planu je da se saradnja nastavi i narednih godina uz dalji razvoj usluga na lokalnom nivou.

Foto: Maja Vujović

Važni gosti i učesnici kulturno-umetničkog programa su bili predstavnici Srednje stručne škole „4. juli“. Naime uz pratnju pedagoga škole Milene Merdžan Radojčić i nastavnice ruskog jezika Mirjane Hrutke učenici su izveli nekoliko nezaboravnih nastupa ruskih šansona u izvođenju Đurđine Marunić i Nikole Krivokapića i beseda Jovane Radović i Leona Rukavine.

Kreativne snage starije generacije odgovorile su na varnice milozvučnih nota i reči upućene od strane mladih gostiju zdušnim i iskrenim aplauzom, ali i rečima poteklih iz srca. Korisnica Slavica Jakovljević je svima posvetila svoju pesmu “Proleće” sa kojom je učestvovala na ovogodišnjem konkursu literarnih radova.

Na kraju programa profesorka likovnog iz škole „4. juli“ Tamara Baranovski uručila je poklon sliku ispred ove obrazovne ustanove, dok je korisnik Gerontološkog centra Vrbas Drago Kekić obradovao predsednika opštine Milana Glušca i predstavnike škole sa po jednom svojom slikom poznatih znamenitosti Vrbasa.