Mina Klještan: Rekonstrukcija trotoara u B. D. Polju problem koji ćemo pokušati da rešimo u narednom periodu

1432

BAČKO DOBRO POLJE - Naš sagovornik u okviru projekta "Mesna zajednica u službi građana" bila je sekretar Mesne zajednice Bačko Dobro Polje Mina Klještan, koja je odgovorila na postavljena pitanja o planovima, sprovedenim aktivnostima i problemima sa kojima se mesna zajednica suočava.

Foto: Mina Klještan

NM: Kako ste zadovoljni sprovedenim aktivnostima mesne zajednice iz prethodne godine?

Mina Klještan: Novi sastav Saveta MZ formiran je prošle godine. Zadovoljni smo aktivnostima koje smo sproveli u skladu sa mogućnostima i trudimo se da na svaki apel i molbu građana pozitivno odgovorimo. Imali smo problema sa rasvetom u pojedinim ulicama, koje smo uspeli da rešimo.

 

NM: Koje aktivnosti ste realizovali u tekućoj godini i šta je još u planu?

Mina Klještan: Ove godine smo posvetili pažnju javnoj rasveti. Zamenjene su sijalice koje nisu bile u funkciji, a u nekim ulicama je bilo potrebno postaviti nove, radi bolje osvetljenosti. U školskom dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ obnovljene su tribine, koje godinama nisu bile u funkciji, dok je na stadionu FK Sutjeska u toku zamena stare oronule stolarije novom PVC stolarijom.

 

NM: Šta se nalazi na listi prioriteta mesne zajednice?

Mina Klještan: Na listi prioriteta ove godine se nalazi uređenje seoske pijace, kao i uređenje dečjeg igrališta u centru sela.

 

NM: Kakvu saradnju imate sa drugim institucijama?

Mina Klještan: Imamo odličnu saradnju sa seoskim institucijama, osnovnom školom, vrtićem, ambulantom i bibliotekom. Takođe imamo jako dobru saradnju naravno sa Opštinom Vrbas, JKP Komunalac Vrbas i EPS-om, Crvenim krstom, kao i sa Turističkom organizacijom opštine Vrbas.

 

NM: Na koji način ostvarujete komunikaciju sa građanima?

Mina Klještan: Vrata Mesne zajednice otvorena su svaki dan, za sve građane. Na oglasnim tablama objavljujemo sva obaveštenja koja su bitna za građane, kao i javne pozive koje raspisuje lokalna samouprava.

 

NM: Šta biste izdvojili kao najveći problem u mesnoj zajednici?

Mina Klještan: Mi kao mesna zajednica nemamo nekih većih problema koji su nerešivi. Za svaki problem pokušavamo da nađemo rešenje. Jedini problem je rekonstrukcija trotoara, što ćemo u narednom periodu pokušati da rešimo u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Sve članke iz rubrike “Mesna zajednice u službi građana” možete pronaći – OVDE.