Na teritoriji Vrbasa počela akcija zamene vodomera

970

VRBAS - Ekipe Poslovne jedinice "Vodovod i kanalizacija" počele su akciju zamene vodomera na teritoriji grada Vrbasa. Vrši se zamena starih novim vodomerima najsavremenije generacije.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Vodomer je osmišljen tako da sam odašilje signal o potrošnji. Olakšavajuća okolnost je što radnici neće morati da ulaze u dvorišta korisnika već će se očitavanje vršiti putem dalekog dometa, antena koje su postavljene u tu svrhu. Signal nam dolazi direktno u “Vodovod” i na taj način imamo uvid u stanja korisnika. Razlike u samom vodomeru nema, princip rada je isti. Međutim, vodomeri najnovije generacije su precizni u litar, možemo u svakom momentu da vidimo koliko su litara građani izgubili. Mi postavimo limit potrošnje i ograničimo korisnika na osnovu prosečne potrošnje u prethodnim mesecima. Ukoliko potrošnja odjednom odskoči od uobičajne obavestimo korisnike. To je značajno i za korisnike kako ne bi dobili uvećane račune i zbog nas kako bismo sprečili nepotrebne gubitke vode”, rekao je Mitar Jovović, poslovođa očitavanja vodomera.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Iz JKP Komunalac Vrbas apeluju na građane da omoguće radnicima pristup šahtama, kako bi što lakše i efikasnije obavili posao.

Pogledajte prilog Komunalca: