(VIDEO) (FOTO) Kompanija „Sigma“ iz Crvenke donirala interaktivnu tablu Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“

1720

CRVENKA - Kompanija "Sigma" iz Crvenke donirala je Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" interaktivnu tablu koja je kvalitet nastave podigla na viši nivo. Velikim brojem mogućnosti koje poseduje, pametna tabla je povećala interesovanje učenika za predmete kao što su hemija, biologija i matematika.

Foto: N. Janjanin

Zahvaljujući ovoj donaciji, crvenačka osnovna škola sada poseduje dve pametne table, koje umnogome olakšavaju tok nastave, kako učenicima, tako i nastavnom kadru.

Direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Nataša Đerić rekla nam je da se saradnja sa „Sigmom“ ne završava ovom donacijom i da je u planu veliki broj aktivnosti, budući da je ova crvenačka kompanija kum škole u tekućoj školskoj godini.

Nataša Đerić je ovom prilikom podsetila da je Ministarstvo prosvete započelo reformu školstva i uvođenje digitalizacije i da od ove školske godine postoje digitalni udžbenici za učenike prvog, drugog, petog i šestog razreda. Pored toga, škola u Crvenki, objekat na Trgu Duška Trifunovića, jedna je od 500 u Srbiji koje su pokrivene internetom, čime je olaklašno korišćenje interaktivnih tabli i digitalnih udžbenika.

Kompanija „Sigma“ iz Crvenke ove godine obeležava trideset godina uspešnog poslovanja i tim povodom je želela da učini nešto korisno za lokalnu zajednicu.

„Ove godine smo odlučili da Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ doniramo digitalnu tablu u vrednosti od 70.000 dinara kako bismo unapredili proces nastave i obrazovanja dece. Ova tabla nalazi se u kabinetu hemije i koristi se za učenje hemije i biologije, koje su vrlo bliske oblasti kojom se naša firma bavi, a to je hemija vode i tretman vode“, rekao je Aleksandar Kolić iz kompanije „Sigma“.

Nastavnica hemije Tatjana Miladinović, u čijem kabinetu se nalazi interaktivna tabla, ističe da su uslovi rada sada znatno poboljšani jer putem nove tehnologije deca mogu da se upoznaju sa ogledima koji ne mogu da se izvedu na času, kao i da rešavaju interaktivne testove što učenike podstiče na aktivnost.

Pored sličnih donacija, kompanija „Sigma“ sa školama u lokalnoj zajednici ostvaruje odličnu saradnju i kroz program dualnog obrazovanja, gde decu upoznaju sa onim što ih čeka nakon završetka školovanja. Takođe, svake godine se organizuju i grupne posete firmi, kako bi učenici osnovnih i srednjih škola videli kako izgledaju proizvodni pogoni i upoznali se sa radom firme.

Pogledajte prilog iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Crvenki: