(VIDEO) Obogaćeni jednosmenski rad u OŠ „Vuk Karadžić“ u Crvenki daje prve rezultate

1128

CRVENKA - Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Crvenki prešla je na jednosmenski rad sredinom prošle školske godine, a od ove godine je jedina škola u opštini Kula sa obogaćenim jednosmenskim radom.

Foto: N. Janjanin

Program se sprovodi u objektu koji se nalazi na Trgu Duška Trifunovića, gde nastavu imaju učenici od petog do osmog razreda. Učenici redovne časove pohađaju u toku prepodneva do 13:15 časova, a poslepodne imaju programske aktivnosti za koje se škola opredelila.

„Odabrali smo devet ponuđenih programskih aktivnosti za koje smo smatrali da će učenici pokazati najveće interesovanje, počevši od filma i fotografije, primene informacionih tehnologija, zatim imamo pomoć u učenju i kako da nas matematika ne muči. Tu su i fizičke aktivnosti, motoričke vežbe, stoni tenis i ples. Primetili smo da za sada vlada veliko interesovanje učenika“, kaže direktorka škole Nataša Đerić i dodaje da učenici osmog razreda u okviru ovog programa imaju mogućnost da vežbaju zadatke iz matematike kao pripremu za završni ispit.

„U okviru obogaćenog jednosmenskog rada uglavnom se radi na povezivanju i proširivanju znanja u učvršćivanju međupredmetnih kompetencija na kojima se bazira reforma školstva, tako da učenici uglavnom učestvuju u različitim projektima. Upravo u okviru jednog projekta koji je realizovan u obogaćenom jednosmenskom radu na časovima filma i fotografije i primene informacionih tehnologija, učenici su aplicirali na konkurs Poverenika za rodnu ravnopravnost i Ministarstva prosvete i učenica naše škole osvojila je u literarnom radu prvu nagradu i dobila mobilni telefon“, rekla je Nataša Đerić o rezultatima obogaćenog jednosmenskog rada.

Pogledajte prilog: