(VIDEO) Gradsko groblje u Vrbasu spremno za Miholjske zadušnice

293

VRBAS - Ekipe Poslovne jedinice "Čistoća" uređuju groblje kako bi sve bilo spremno za veliki pravoslavni praznik Miholjske zadušnice.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

U subotu 5. oktobra, kada se obeležavaju Zadužnice, očekuje se veća poseta Gradskom groblju u Vrbasu. Kapije Gradskog groblja za Miholjske zadušnice biće otvorene od 07:00 do 19:00 časova.

JKP Komunalac Vrbas pobrinulo se da uoči Zadušnica, cvećara preduzeća bude snabdevena svežim cvećem, kao i svećama koje se tog dana tradicionalno pale pored grobova. Svim zainteresovanim građanima, radnice u cvećari će po želji napraviti različite bukete i ikebane od ruža, margareta, hrizantema, ljiljana, gladijola, gerbera i ostalog cveća.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

“Uvek imamo spremno sveže cveće. Naš asortiman cveća je veoma bogat. Najviše idu ikebane, venci i buketi. Takođe se bavimo izradom cvetnih aranžmana za sve ostale lepše prilike“, rekla je Zorica Ćetković, radnik cvećare.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Budući da je Vrbas sredina koja poštuje običaje i da će sugrađani u velikoj meri odavati pomene svojim najmilijima, u PJ “Čistoća” apeluju na posetioce groblja da ne bacaju smeće na mestima koja za to nisu predviđena, kao i da vode računa o česmama i provere sveće nakon odlska s Gradskog groblja.

Pogledajte prilog: