Raspisan likovno-literarni konkurs za decu vrbaske opštine povodom obeležavanja Dečje nedelje

347

VRBAS - Odeljenje za decu i mlade Narodne biblioteke "Danilo Kiš" i Kulturni centar Vrbasa raspisali su likovni i literarni konkurs u znak obeležavanja Dečje nedelje, a povodom tridesetogodišnjice usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta.

Narodna biblioteka "Danilo Kiš" Vrbas / Foto: J. B. fotopres.com

Deci predškolskog i mlađeg uzrasta Predškolske ustanove „Boško Buha“ namenjen je samo likovni konkurs, dok učenici svih osnovnih i srednjih škola vrbaske opštine i štićenici Udruženja za pomoć MNRO „Kućica“ iz Vrbasa mogu da učestvuju i na literarnom.

Likovne radovi dece predškolskog i mlađeh uzrasta, kao i literarne i likovne radove svih učenika osnovnih i srednjih škola vrbaske opštine moguće je uručiti lično ili dostaviti poštom na adresu Narodne biblioteke „Danilo Kiš“, Maršala Tita 87, 21640 Vrbas. Radovi se dostavljaju najkasnije do 8. novembra.

Likovni radovi dece predškolskog i mlađeg uzrasta, kao i radovi štićenika udruženja MNRO „Kućica“, biće, celishodno, izloženi u Biblioteci, dok će likovni radovi učenika svih vrbaskih osnovnih i srednjih škola biti izloženi u predviđenom prostoru Kulturnog centra Vrbasa.

Neophodno je da svi literarni i likovni radovi sadrže ime i prezime učenika, ali i obavezne podatke o školi i razredu koji učenik trenutno pohađa. Poželjno bi bilo da učesnici svoje literarne radove predaju u štampanoj formi. Broj literarnih i likovnih radova nije ograničen.

Ovogodišnja tema i slogan Dečje nedelje je „Da pravo svako – dete uživa lako“.

Pokrovitelj konkursa je Opština Vrbas.