Finansijska pomoć najuspešnijim srednjoškolcima iz izbegličkih porodica

441

VOJVODINA - Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je Javni poziv za dodelu finansijske pomoći najuspešnijim učenicima srednjih škola iz izbegličkih, prognaničkih i raseljeničkih porodica na teritoriji Vojvodine.

Foto: M. V. fotopres.com

Pravo na učešće po ovom Javnom pozivu mogu da ostvare učenici ili njihovi roditelji koji su imali (imaju) u skladu sa zakonom status izbeglih, prognanih ili raseljenih lica sa boravištem odnosno prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine pre donošenja Odluke o osnivanju Fonda (21. decembar 2006. godine). Javni poziv odnosi se na redovne učenike srednjih škola koji pohađaju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole, a koji se prijave na Javni poziv od 2. oktobra do 4. novembra 2019. godine.

Visina sredstava koja se odobravaju iznose 40.000 dinara po učeniku i uplaćuju se na račun u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora o dodeljivanju pomoći. Ovim Javnim pozivom pravo na finansijsku pomoć ostvariće sto najuspešnijih učenika.

Prioritet prilikom odlučivanja imaće oni učenici kojima, od strane Fonda, do sada nije pružena ova vrsta pomoći.

Prijavu poslati poštom ili doneti lično u zatvorenoj koverti na adresu: Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Bulevar Mihajla Pupina 25, 21000 Novi Sad, sa naznakom Javni poziv – učenici.

Preuzmite ceo tekst javnog poziva.