MFL Sombor 2: Panonija prošetala kroz Svetozar Miletić, Bratstvo i Rastina u trci za prvo mesto

314

MFL SOMBOR 2. RAZRED - U šestom kolu Somborske međumesne fudbalske lige 2. razred, gosti su pokupili sve bodove, a Rastina je i ovog puta bila u odlučna u trci za prvo mesto.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Iako su imali odličnu priliku da poprave svoj, ne tako dobar skor u dosadašnjem delu takmičenja, fudbaleri Jedinstva Lemeš nisu uspeli u tome. Naime, posle odlično odigranog prvog poluvremena koje je, na žalost domacih, završeno bez golova, tim iz Miletića je neočekivano pao i dopustio Panoniji Lalić da postigne čak pet golova. Gosti su se nakon dobro odrađenog posla malo opustili pa je Jedinstvo postiglo svoj jedini pogodak na utakmici za konačan rezultat 1-5.

U sledecem kolu Lemeš pauzira što će verovatno iskoristiti da poboljšaju svoju igru, dok Panonija dočekuje Dinamo iz Sonte.

Pomenuti Dinamo je na svom terenu odmerio snage sa Rastinom koja je u odličnoj seriji. Imali su domaći fudbaleri ogromnu podršku navijača i sve je izgledalo kao da su tri boda već upisana. Postigli su pogodak za pravi delirijum na stadionu ali slavlje nije trajalo dugo jer je ubrzo Rastina podigla ritam igre i pokazala da nije slučajno vezala četiri pobede te je postigla dva pogotka i odnela tri boda iz Sonte. Velika tri boda za njih jer su ostali u trci za prvo mesto i tako možda i najavili da će se trka rešavati u derbiju sa Bratstvom 2019. Utakmica je završena rezultatom 2-1 za Rastinu.

U šestoj utakmici kola, Sport iz Bezdana dočekao je Graničar koji je u tom momentu delio poslednje mesto sa Panonijom. Svakako veoma bitna utakmica za obe ekpe, utakmica u kojoj su gosti imali priliku da se odlepe sa začelja, a domaći da ostanu u borbi za treće, eventualno za drugo mesto. Svi koji su bili prisutni mogli su da budu i više nego zadovoljni prikazanom igrom oba tima. Mnogo šansi i želje na obe strane ipak gosti su imali više sreće i uspeli su da postignu gol više za konačnih 1-2 i beg sa dna tabele. U sledećem kolu Sport ide u goste Rastini, a Granicar dočekuje Telečku.

Telečka je dočekala Bratstvo 2019 u poslednjoj utakmici kola. Težak zadatak je to bio za njih jer su pred sobom imali tim koji nije imalo poraz do tada. Nadali su se i stručni stab i navijači da bi Telečka mogla da prekine tu neverovatnu seriju prigrevčana ali na njihovu žalost, gosti su bili neumoljivi pa je lopta tri puta završila u mreži domaćih koji nisu ostali dužni i postigli utešan pogodak, pa je semafor na kraju pokazivao 1-3.