Odlična igra Sutjeske u gostima, značajne promene na tabeli posle osmog kola PFL Subotica

324

PFL Subotica - Proteklog vikenda su odigrane utakmice osmog kola Područne fudbalske lige Subotica, koje su donele određena pomeranja na tabeli.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

U subotu su se na terenu u Ravnom Selu sastali Proleter i Sutjeska iz Bačkog Dobrog Polja. Obe ekipe su igrale sjajno i čitava utakmica je bila veoma napeta i neizvesna. Nakon prvog poluvremena, gosti su vodili i čini se da su se domaćini malo opustili i izgubili motivaciju što je Sutjeska iskoristila i dala jos dva gola domaćinima, pa je krajnji rezultat bio 5:2 za Bačkopoljce.

Obilić iz Novog Kneževca je u subotu pobedio na domaćem terenu u utakmici protiv Preporoda iz Novog Žednika rezultatom 4:0. Ništa bolje nisu prošli ni fudbaleri iz Njegoševa koji su bili gosti u Lovćencu, pa je ekipa Njegoša pobedila Proleter iz Njegoševa sa 4:0.

Senta je 5. oktobra igrala nerešeno sa Panonija IM Topola. Semafor je na kraju utakmice pokazao 1:1, pa je ovim rezultatom Senta pala na četvrto mesto na tabeli, a polako ih sustiže Panonija IM Topola koja se trenutno nalazi na šestom mestu.

Radnički 1905 iz Bajmoka je na domaćem terenu pobedio ekipu Sloge iz Ostojićeva. Iako je prvo poluvreme prošlo bez golova, domaćini su uspeli da okrenu utakmicu u svoju korist i pobede rezultatom 2:0. Ovom pobedom tim iz Bajmoka je napredovao na tabeli, a nažalost Sloga je nazadovala i ostala je poslednja na tabeli sa samo četiri boda.

Prvo mesto na tabeli je rezervisano za Srbobran koji ukupno ima 17 bodova i to sasvim zasluženo nakon pobede nad Napretkom iz Nadalja i rezultatom 2:1.

U nedelju je nastavljeno osmo kolo i od 15:30 časova su se satali timovi iz Đurđina i Feketića. Odigrali su nerešenu utakmicu, s tim da je Jadran iz Feketića uspeo da se popne na tabeli za jedno mesto, a krajni rezultat utakmice je bio 1:1.

Iska iz Kucure je protekle nedelje gostovala u Zmajevu gde je odigrala veoma lošu utakmicu sa Obilićem. Gostujući tim nije uspeo nijedan gol da protivniku i na kraju je semafon pokazao rezultat 1:0 za Obilić.

Sledećeg vikenda će se odigrati deveto kolo i Iskra iz Kucure dočekuje Sentu, Obilić iz Zmajeva će gostovati u Nadalju gde će se sresti sa Napretkom, Sutjeska iz Bačkog Dobrog Polja će ugostiti Đurđin, a Proleter iz Ravnog Sela će gostovati u Njegoševu gde će se sresti sa istoimenim protivnikom.