(FOTO) Tužna sudbina Bore iz Komunalca dirnula mnoge građane, u toku prikupljanje pomoći

2845

KULA - Posle apela za pomoć teško povređenom radniku "Čistoće" kulskog "Komunalca" Borivoju Milojkoviću, dobri ljudi sa svih strana počeli su da se javljaju kako bi nesrećnom čoveku olakšali oporavak.

Anastasija Niković sa Borom

Medicinska sestra na Odeljenju ortopedije Opšte bolnice Vrbas Anastasija Niković obezbedila je potrepštine kao što su veš, sredstva za ličnu higijenu i ćebe. Ovo je bila njena lična donacija, a prema njenim rečima, akciji prikupljanja pomoći će se priključiti celo odeljenje.

„Svakodnevno čitamo o ljudima koji su mislili da izlaza nema, kako da slušamo, pružimo podršku i razumevanje, olakšamo ogroman teret. Nema ničeg lepšeg, ni časnijeg od sloge, zajedničkog zalaganja i pružanja pomoći ljudima kojima je najviše potrebna. Pomoći osobi možda neće promeniti svet, ali bi ta pomoć mogla da promeni svet za osobu“, rekla je Anastasija Niković i dodala da za Borka ima samo reči hvale.

Pored navedenih stvari, Anastasija je takođe uplatila smeštaj u privatnom domu, gde će Borko boraviti do ponedeljka, kako bi njegovi prijatelji imali vremena da srede stan koji mu je iznajmio „Komunalac“ iz Kule, gde je zaposlen.

Veliki broj građana javio se sa željom da pomogne i za vrlo kratko vreme prikupljene su mnoge neophodne stvari. Međutim, još uvek nedostaju frižider, sto i stolice, pa koristimo ovu priliku da pozovemo ljude koji su u mogućnosti, da doniraju navedeno.

Radnik JKP „Komunalac“ Kula Borivoje Milojković teško je povređen krajem jula dok je bio na radnom zadatku, kada je u kamion na kome je stajao, udarilo putničko vozilo. Prema nezvaničnim informacijama, vozač automobila bio je pod dejstvom alkohola. Borku su tada povređeni donji ekstremiteti, zbog čega je hitno transportovan u Opštu bolnicu Vrbas, odakle je prebačen u Klinički centar Vojvodine. Period oporavka će biti dug i uskoro ga čeka još jedna operacija.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, možete da se javite na broj: 063/539-162. Takođe, dobrodošla su i novčana sredstva!