Multiart i Vozači velikog srca prikupljaju hranu za socijalno ugrožene

494

VRBAS - Povodom Svetskog dana hrane 16. oktobra Vozači velikog srca Srbija sa Udruženjem Multiart i Srpskim ratnim veteranima se uključuju u akciju Banke hrane Beograd pod nazivom "Pomažemo da imaju i oni koji nemaju".

Volonteri udruženja će kupcima u Maxi diskontu predložiti da doniraju neku od namirnica, pri čemu to nikako ne treba da ugrozi njihov kućni budžet. Kupci mogu da doniraju litar ulja, kilogram brašna ili šećera, konzervirane paštete, mesni narezak, pirinač, kesu makarona, špagete ili neku drugu namirnicu koja će značiti onima koji nemaju.

Akcija će se održavati u Maxi diskontu u Vrbasu sledećim danima:

  • 11. oktobar od 15:00 do 19:00 časova
  • 12. oktobar od 10:00 do 18:00 časova
  • 13. oktobar od 09:00 do 15:00 časova

Ukoliko želite da budete volonter u okviru ove akcije, treba da se javite Udruženju „Multiart“ do petka, 11. oktobra.

Takođe namirnice koje mogu sa stoje van rashladnih uređaja možete dostaviti svim danima od 17:00 do 20:00 časova u prostorije „Multiarta“. U udruženje možete doneti i bilo šta od domaće zimnice, voća ili povrća (domaće džemove, ajvare, salate u teglama, krompir, luk, jabuke i slično).

Namirnice će biti dostavljene socijalno ugroženim porodicama dece sa teškoćama, osobama sa invaliditetom, a ukoliko namirnica bude dovoljno i ustanovama u kojima su trajno smeštene osobe sa invaliditetom.

Poruke koje se šalju na Svetski dan hrane:

  • Ne bacajte olako hranu!
  • Pažljivo tumačite etikete na prehrambenim proizvodima – ne bacajte ih pre vremena!
  • Ukoliko vam je neka hrana višak i smatrate da je nećete iskoristiti, donirajte siromašnim porodicama ili humanitarnim organizacijama
  • Prilikom kupovine dajte prednost malim poljoprivrednim proizvođačima