PFL Sombor: Važna pobeda Karavukovčana, Rusin pretrpeo poraz od Radničkog 1918

275

PFL SOMBOR - U okviru osmog kola Područne fudbalske lige Sombor, odigran je derbi između drugoplasiranog Borca 46 i četvrtoplasiranog Poleta iz Karavukova, koji je bio bolji u ovoj utakmici, pa se sada primakao trećoj poziciji na tabeli.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Najznačajnija utakmica prošlog kola odigrana je na stadionu u Karavukovu, gde je domaći Polet savladao ekipu Borca 46 rezultatom 2:1. Zahvaljujući ovom sjajnom rezultatu, Karavukovčani su sada bliži trećoj poziciji, koja ih potencijalno može uvesti i u viši rang takmičenja.

Najviše golova palo je, sasvim očekivano, u Gajdobri, gde je vodeći FK Hercegovac savladao Kulpin sa 10:1. Vojvodina iz Tovariševa je na domaćem terenu pobedila Tvrđavu iz Bača sa 2:1, čime je nakon poraza Borca 46 zauzela drugu poziciju na tabeli.

Od ostalih timova koje prati naša sportska redakcija najbolje je prošla ekipa BSK-a koja je na svom terenu pobedila somborski ŽAK rezultatom 5:1. Radnički 1918 iz Ratkova bio je bolji od ekipe Rusina, koju je savladao sa 5:2, dok je ekipa Korduna iz Kljajićeva igrala nerešeno 1:1 protiv FK Omladinca iz Bukovca.

Utakmice devetog kola odigraće se već narednog vikenda, 12. i 13. oktobra sa početkom od 15:00 časova. Derbi kola odigraće se na stadionu u Obrovcu gde će megdan podeliti ekipe domaćeg Borca 46 i aktuelnog lidera na tabeli FK Hercegovca iz Gajdobre.