Najavljeni veliki radovi na putevima u opštinama Kula, Vrbas, Odžaci i gradu Somboru

5388

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Vlada Srbije je najavila da će u naredne tri godine biti uloženo milijardu evra za obnovu skoro 5.000 kilometara puteva, odnosno 143 saobraćajnice u zemlji.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Od toga, planirana je rehabilitacija šest deonica autoputeva, 48 magistralnih puteva, 80 regionalnih i devet lokalnih puteva.

U našoj okolini, od magistralnih puteva predviđeni su radovi na putu Subotica – Sombor (44 km), Vrbas – Kula – Odžaci (70 km), Sombor – Odžaci (34 km), Bačka Palanka – Bač – Odžaci (36 km).

Što se tiče dela autoputa koji je bitan za naše opštine, zanimljivo je to što će konačno biti uređena 52 kilometra desne strane deonice autoputa Subotica – Novi Sad, koja je već godinama u jako lošem stanju.

Od regionalnih puteva koji su značajni za našu okolinu, u naredne tri godine izvodiće se radovi na putu Bačka Topola – Kljajićevo (23 km), Sombor – Apatin – Bogojevo (38), Kula – Bačka Palanka (42 km), Kula – Odžaci (23 km), Novi Sad – Bački Petrovac – Odžaci (43 km), Srbobran – Sirig – Novi Sad (26 km) i Kula – Bačka Topola (25 km).

Ukupno gledano, predviđena je rehabilitacija 283 kilometra autoputeva, 2.054 kilometra magistralnih puteva, 2.350 kilometara regionalnih puteva u 92,5 kilometara lokalnih puteva.

Profesor na Ekonomskom fakultetu Ljubodrag Savić istakao je da se izgradnjom i obnovom lokalnih i regionalnih puteva podstiče veća privredna aktivnost i sprečava odliv stanovništva iz manjih mesta.