U Vrbasu obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja

255

VRBAS - Svetski dan mentalnog zdravlja obeležen je 10. oktobra i u Vrbasu, radionicom "Oslobodi se" koju su u Gradskom muzeju Vrbas realizovali Ženski centar "Horizont", Kancelarija za mlade Vrbas i članovi LAG "Srce Bačke" u saradnji sa Udruženjem "Organic life" Kula.

Radionica je organizovana kao terapijski čas crtanja grafitom, gde su prisutni bili u prilici da na ovaj način iskažu svoje emocije i istovremeno se oslobode stresa. Drugi deo radionice je sprovela Dragana Zanini, sportski psiholog, koja je ukazala na delotvorne načine očuvanja mentalnog zdravlja kroz bavljenje sportom i kroz sportske aktivnosti.

Događaj su ulepšali mališani iz kucurskog vrtića koji su svoju kreativnost izražavali crtajući i družeći se sa učesnicima radionice.

Svetski dan mentalnog zdravlja ustanovljen je 1992. na inicijativu Svetske federacije za mentalno zdravlje u saradnji sa SZO. Obeležavanje ovog dana ima za cilj podsticanje ulaganja u sistem podrške mentalnom zdravlju i isticanju važnosti mentalnog zdravlja.