Učenici OŠ „P. P. Njegoš“ iz Vrbasa u poseti „Komunalcu“ povodom obeležavanja Dečje nedelje

765

VRBAS - Povodom Dečje nedelje, ekipa marketinga JKP "Komunalac" Vrbas ugostila je članove novinarske sekcije Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" iz Vrbasa.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Učenici i njihova nastavnica srpskog jezika i književnosti Marina Ratkov, upoznali su se sa radom „Komunalca“, a posebno Sektora za marketing.

Prema rečima profesorke Ratkov, u okviru Dečje nedelje učenici su u školi imali brojne aktivnosti, a poseta „Komunalcu“ jedna je od njih.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Sa učenicima radionice za film i fotografiju obogaćene novinarskim radom došli smo da vidimo kako „Komunalac“ radi, a posebno kako u marketingu pišu i snimaju vesti, priloge i ostalo. Do sada su učenici na radionici stekli teorijska znanja. Želeli smo da vidimo kako to izgleda u praksi“, rekla je Marina Ratkov.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Grupa dece uzrasta od petog do osmog razreda pokazala je veliko interesovanje za sve oblasti rada u JKP Komunalac Vrbas. Postavljali su brojna pitanja o radu poslovnih jedinica „Čistoća“ i „Vodovod i kanalizacija“, a posebno im je bilo interesantno da se oprobaju u ulozi referenta za odnose s javnošću. Za njih je organizovana kraća interaktivna radionica. Vežbali su pisanje vesti, intervjuisali su drugare, pratili proces pravljenja video priloga. Ispričali su šta rade na novinarskoj sekciji, šta ih je podstaklo da se uključe u njen rad i kakva su im očekivanja za budućnost.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

U duhu slogana Dečje nedelje „Da pravo svako – dete uživa lako“, deca su uživala u poseti, družila se i naučila nešto novo. Vreme je proletelo, bilo je mnogo pitanja koja su zbog nedostatka vremena ostala bez odgovora. Izrazili su želju za skorim ponovnim susretom da još više nauče o radu „Komunalca“.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Pogledajte prilog: