(FOTO) Aktivno učešće PU Bambi iz Kule u obeležavanju Dečje nedelje

644

KULA - Mališani iz Predškolske ustanove "Bambi" obeležili su Dečju nedelju velikim brojem aktivnosti u kojima su uživali i izražavali svoju kreativnost.

Najmlađi Kuljani su izašli na ulice i zajedno sa svojim vaspitačicama oslikali centar našeg grada raznobojnim kredama. Deca iz Kolibrija i Sunčice posetila su svoje drugare u Maslačku, gde su svi zajedno uživali u igri na novouređenom dvorištu, posle čega su razmenili likovne radove. Deca iz grupe Srculenca su sa vaspitačicom Slavicom Vasović posetila direktorku PU “Bambi” Vesnu Jovović, gde su se družili i počastili slatkišima.

Kolibrići su tokom Dečje nedelje posetili i Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli. Naime, mališani su učestvovali u Međunarodnom projektu osnovnih škola “Susret svetova 3”. Na kraju druženja uručena im je zahvalnica za aktivno učešće u snimanju TV emisije “Misliše”. Narednog dana vrtić Kolibri je posetilo pozorište “Svitac” iz Novog Sada i deca su imala priliku da pogledaju predstavu “Kića u carstvu buba” u kojoj su uživali.

Sportski dan u Kolibriju održan je 11. oktobra, kada su u posetu došla deca iz OŠ “Isa Bajić” sa učiteljicama i družila se sa svojim mlađim drugarima. Deca mlađeg uzrasta iz grupa “Ptičice” i “Zvezdice” su se istog dana družila u radnoj sobi sa vaspitačima Kosom Popović i Tindom Kečan. Zajedno su se igrali, pevali, igrali pokretne igre i na kraju se zasladili slatkišima.

Na nedavno održanoj manifestaciji “Dani bundeve”, kolibrići su obogatili program zajedno sa svojim vaspitačicama Aleksandrom Vlaškalić i Tatjanom Anđelić.

Deca su imala kostime koje su izradili sa svojim roditeljima od prirodnih materijala i time podržala svest o očuvanju naše okoline koje se neguje i u vrtićima.

Leptirići iz Kolibrija su svojim ručnim radovima i slatkim proizvodima od bundeve obogatili ovu manifestaciju.Za najveselije društvo i aktivno učešće dobili su Diplomu i zahvalnicu.