(FOTO) Dečja nedelja obeležena i u odeljenjima Gerontološkog centra u Vrbasu i Kucuri

360

VRBAS / KUCURA - Dečja nedelja obeležena je različitim aktivnostima, između ostalog i posetom najmlađih sugrađana i gimnazijalaca odeljenjima Gerontološkog centra u Vrbasu i Kucuri.

Foto: Gerontološki centar Vrbas

Građane koje greje Sunčana jesen života u četvrtak 10. oktobra ugrejali su osmesi i pesme srednje i starije vaspitne grupe vrtića „Bubica“ Predškolske ustanove „Boško Buha“. Nakon inspirativne i edukativne posete tkačkoj radionici u kojoj su najmlađi mogli da vide danas gotovo zaboravljene ručne radove, organizovane su im kviz igre koje i korisnici ustanove igraju svake nedelje.

U petak 11. oktobra ostvarena je još jedna lepa kulturno-generacijska saradnja sa nastavnicima i učenicima Gimnazije „Žarko Zrenjanin“. Nakon srdačnog pozdrava prisutnih od strane obe direktorke Tatjane Kažić i Radmile Musić, potekla je po koja suza izazvana prelepim pesmama i mislima posvećenim ljubavi i poštovanjem starih baka i deka. Nastavnica Mirjana Hrutka je poželela novi susret zahvaljujući se učenicima Nikolini Farago, Bogdanu Pesalju i Nikolini Jovanović. Tokom programa prisutne su uveselili članovi hora gimnazije sa večno mladim pesmama naglašavajući bliskost svih generacija.

Istog dana korisnike Gerontološkog centra Vrbas u Kucuri je obradovala vesela družina đaka i učiteljica iz Osnovne škole „Branko Radičević“. Uz radost koja uvek sine kada se deca i stari nađu zajedno obe strane su pokazale da kreativnost i ljubav prema lepoj reči, pesmi ili umetnosti ne znaju za razliku u godinama.