(FOTO) Karatisti Hajduka doneli četiri medalje sa Prvenstva Srbije

773

KULA - U subotu 12. oktobra, Karate klub "Hajduk" nastupio je na Prvenstvu Srbije za kadete i juniore u Čačku, u organizaciji Karate federacije Srbije.

Foto: KK Hajduk

Hajduci su nastupili u borbama pojedinačno i ekipno i ostvarili fenomenalne rezultate. Pojedinačno su osvojena dva srebra i jedna bronza, a ekipno jedna bronza!

U pojedinačnoj konkurenciji su blistale Aleksandra Đikić (kadetkinje -54kg) i Natalija Seratlić (juniorke -53kg) koje su osvojile drugo mesta i srebrne medalje, a takođe se istakao i Luka Giric (kadeti +70kg) koji je svojio treće mesto i bronzanu medalju.

Foto: KK Hajduk

Aleksandra Đikić je imala ukupno šest borbi pojedinačno i ekipno (kapiten kadetske ekipe) i ostvarila je pet pobeda i samo jedan poraz. Radila je na vrhunskom nivou sa velikim brojem osvojenih poena i samo par izubljenih. U finalnom meču je konačni rezultat bio nerešen, ali je na preglašavanje sudija izgubila 2:1 i pored opšteg mišljenja da je bila daleko bolji rival. Ostaje mali žal za šampionskom titulom koju Aleksandra sigurno zaslužuje, ali je sigurno sa ovim srebrom učvrstila svoje mesto u reprezentaciji Srbije.

Foto: KK Hajduk

Natalija Seratlić je posle osvojenog zlata na Prvenstvu Vojvodine pre dva vikenda, sada bila sjajna i osvojila srebrnu medalju uz takođe manjak sportske sreće jer je u ekipnom delu (kapiten juniorske ekipe) prvo pobedila takmičarku iz Niša, pa posle u pojedinačnom delu izgubila od nje. Natalija je u uzlaznoj formi i od nje tek očekujemo ozbiljne rezultate. Kao i Aleksandra i ona je sa ovim uspehom sebe pozicionirala u reprezentaciji Srbije.

Luka Giric je kao jedan od najmlađih takmičara u svojoj kategoriji pokazao veliku borbenost i zrelost, domogao se bronzane medalje i time potvrdio kvalitet i veliki potencijal.

Foto: KK Hajduk

Što se tiče ekipnog rezultata, juniorska ženska ekipa je osvojila treće mesto i bronzanu medalju i posle par godina je Hajduk vraćen na postolje kada su juniorke u pitanju. Ekipa je nastupila u sastavu: Seratlić Natalija (kapiten), Sokolovski Kristina, Plančak Sara, Vojinović Nina. Devojke su održale kontunuitet jer su posle osvajanja srebrne medalje na Prvenstu Vojvodine, potvrdile klasu i na Prvenstvu Srbije.

Sve troje pomenutih boraca će se sigurno naći na spisku selektora kao putnici na Balkanski šampionat koji se održava u decembru mesecu u Sloveniji (Brežice), a svakako da su sve oči uprte i u Svetski šampionat koji se održava krajem oktobra meseca u Čileu (Santiago) i u Evropski šampionat koji je previđen za februar mesec u Mađarskoj (Budimpešta).

Foto: KK Hajduk

„U klubu smo izuzetno ponosni i prezadovoljni postignutim rezultatima, pogotovo što je za veliku većinu naših takmičara ovo prva godina u višoj uzrasnoj kategoriji i rezultati nas tek očekuju. Velika je stvar za nas što smo ostvarili uspehe i pojedinačno i ekipno i tako nastavili sa tradicijom negovanja ekipnog duha i kolektivizma. Sledećeg vikenda nas već očekuje Kup Vojvodine u Inđiji za poletarce, pionire i nade gde takođe idemo sa oko 20 takmičara i imaćemo i pojedinačne i ekipne nastupe“, izjavio je trener Nikola Greber.

Pored trenera Nikole Grebera, tu su bili još i treneri Bojan Perućica i Miloš Danilov.