Više od 500.000 dinara prikupljeno na šestom dobrotvornom balu OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu

1360

VRBAS - Osnovna škola "Bratstvo jedinstvo" u Vrbasu održala je u subotu šesti po redu dobrotvorni bal u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju fiskulturne sale.

Foto: OŠ "Bratstvo jedinstvo" Vrbas

To veče sakupljeno je 204.710 dinara, a na račun škole uplaćeno je još oko 300.000, čime je najmanja škola u Vrbasu zakoračila korak bliže ka ostvarenju dugogodišnjeg sna kako zaposlenih, tako i učenika.

„Šestu godinu zaredom se družimo na jedinstveni način. Okupila nas je ideja jačanja saradnje roditelja i škole. Vremenom smo zajedničkim snagama uspeli da ovu manifestaciju podignemo na takav nivo da uspevamo u tome da našoj deci pružimo što bolje uslove za rad i boravak u školi. Spajaju nas naša deca, jer svi smo ovde radi njih“, rekla je direktorka škole Slavica Šestović i dodala da su od prošlogodišnjih sredstava prikupljenih na račun donacija nabavljene i postavljene klime u tri učionice i izgrađena letnja učionica u školskom dvorištu.

Foto: OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Vrbas

„Želela bih samo da podsetim koliko je naš zajednički rad prepoznatljiv i koliko je značajna briga za svako dete. Školske 2013/14. godine ukupan broj učenika u našoj školi bio je 234, a ovu školsku godinu započeli smo sa 312 učenika. Mislim da ovaj podatak dovoljno svedoči o tome kakva smo mi školska porodica“, kaže Šestović.

Kao što je već poznato, Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“ je jedina škola u Vrbasu koja nema fiskulturnu salu, koja je preko potrebna kako bi deca mogla da se bave fizičkim aktivnostima i tokom hladnijih meseci. „Možda smo ispred sebe postavili veliki cilj, ali želja nam je da i ovim događajem i ostalim manifestacijama i akcijama bar skrenemo pažnju na to da smo jedina škola u opštini Vrbas koja nema fiskulturnu salu. Želja nam je da nas prepoznaju koliko se trudimo i koliko toga činimo za našu decu i očekujemo da nas podrže sve relevantne institucije u ostvarivanju ovog cilja“, rekla je direktorka u svom obraćanju.