Milan Eraković iz Kule osvojio srebro na međunarodnom takmičenju u girevoj sportu

1624

KULA - Kuljanin Milan Eraković osvojio je srebrnu medalju na IUKL Serbia Open IV internacionalnom girevoj sport takmičenju i Otvorenom prvenstvu Srbije koje je krajem septembra održano u Novom Sadu.

Milan Eraković

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog udruženja „Girevik“ iz Novog Sada, koje vodi Aleksandar Miletić, inače začetnik ovog sporta u Srbiji.

Milan Eraković iz Kule takmičio se u kategoriji Long cycle 2x16kg za takmičare do 90 kilograma i okitio se srebrnom medaljom osvojivši drugo mesto. Prvo mesto u toj kategoriji pripalo je Davidu Kostiću, dok se na trećoj poziciji našao Jurica Cvitanić iz Hrvatske.

„Za ovaj sport sam saznao slučajno preko jednog druga i tako stupio u kontakt sa Aleksandrom Miletićem, trenerom naše girevoj reprezentacije. Tada je i počelo naše druženje. Kod ovog sporta, kojim se bavim već oko dve godine, privuklo me je to što je među najtežima sportovima, sa psihološkog i fizičkog aspekta. Pripreme za takmičenje traju dugo i dosta su složene“, rekao nam je Milan Eraković i dodao da uskoro očekuje još neka takmičenja, kao i kup Srbije, ali da još uvek ne zna da li će se takmičiti na svetskom prvenstvu, koje će u decembru biti održano u Novom Sadu.

Pogledajte kako izgleda trening girevoj sporta: