Program osmog Festivala meda u Vrbasu

612

VRBAS - Udruženje pčelara Vrbas u subotu, 19. oktobra organizuje osmi po redu Festival meda. Manifestacija će se održati na Trgu Nikole Pašića od 08:00 do 15:00 časova.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Prijem gostiju i izlagača na Trgu Nikole Pašića i početak manifestacije zakazan je za 08:00 časova. U periodu od 09:00 do 15:00 biće izloženi med, polen, propolis, oprema za pčelarstvo i vosak koji ćete moći da kupite. Svoj dolazak najavilo je ukupno 14 izlagača iz vrbaske i susednih opština. Za vreme trajanja festivala, održaće se i izložba eksponata, fotografija i crteža o pčelarstvu.

Osmi po redu Festival meda u Vrbasu biće svečano otvoren u 09:45 nastupom Etno grupe „Avaz“, koja će izvesti numere „Bilbil pile, ne poj rano“, „Ajde Stameno“, „Dimna Juda“ i „Zaigrale, mamo, devojčinja“. Prisutnima će se obratiti predsednik Udruženja pčelara Vrbas Dragoljub Krstić, predsednik opštine Vrbas Milan Glušac i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Katarina Delibašić, a pčelarsku zdravicu održaće Mile Savić.

Učenici Osnovne škole „Bratsvo jedinstvo“ izvešće dve ritmičke tačke i četiri recitacije „Ala je lep ovaj svet“, „Pesma o pčeli“, „Drug drugu“ i „Dečja prava“ na mađarskom jeziku.

Tačno u podne žiri će krenuti u obilazak štandova i davati svoje ocene, posle čega će biti izabran izlagač koji ima najlepši štand.

Od 13:00 sati zakazano je druženje i razmena iskustava i ručak za izlagače i goste Festivala.