(FOTO) Bora iz Komunalca se konačno uselio u novi stan

2219

KULA - Borivoje Milojković, povređeni radnik kulskog "Komunalca", konačno se uselio u stan u kome će nastaviti sa oporavkom.

Borivoje Milojković u novom stanu

Zahvaljujući nesebičnom zalaganju Tomija Tamaša, Milivoja i Mihajla Stojadinovića, Egri Zolija i Katice, Milana Bajića i Jovana Miljanića Meda, uređen je i okrečen stan za koji je JKP „Komunalac“ Kula obećao da će plaćati kiriju. Veliki broj dobrih ljudi javio se sa željom da pomogne, pa su tako pribavljeni nameštaj, pećka, bela tehnika i drugi kućni aparati, koji su od malog i praznog stana napravili pravi topli dom.

Pored mnogih anonimnih donatora, svoju pomoć Bori pružili su i najmlađi protivgradni strelac u opštini Kula Nikola Vujić, zatim Ana Perućica, Robert Rezička sa sestrom, Ivana Moskaljuk Đorđević, Valentina Kovačev Lančuški, Tepih servis „Damjanović“ i Vesna Damjanović, Srđan Srdić, Igor Stevović, Suki Karimanović i KD „Hajduk“, Vesna Moskaljuk, Zoran Dukić, Darko Gajić i mnogi drugi.

Mnoge građane kulske i okolnih opština dirnula je teška sudbina Borivoja Milojkovića, pa su tako u pomoć priskočili i medicinska sestra iz Opšte bolnice Vrbas Anastasija Niković, naš poznati atletičar Zdravko Mišović i AK Hajduk maraton tim, Monika Balog Szungyi, Georgina Balog Zweng, Dragan Bačić, Dragana Pacula, Csongor Rittner i mnogi drugi, dok je Opština Kula obećala da će preko „Plave ptice“ obezbediti po jedan topli obrok dnevno. Akciji se odazvala i naša redakcija, pa smo tako Bori kupili frižider koji mu je nedostajao, a Plus Cash&Carry se potrudio da taj frižider napuni svojim proizvodima.

Ova tužna priča ne bi imala srećan kraj da nije bilo kolega i prijatelja, koji su od prvog dana uz Boru i koji su zaslužni što će povređeni radnik „Komunalca“ svoj život nastaviti u uslovima dostojnim čoveka.

Podsećamo vas da je Borivoje Milojković krajem jula doživeo tešku nesreću, kada je putničko vozilo udarilo u kamion za odnošenje smeća na kojem je Bora stajao i obavljao svoj radni zadatak. Prema nezvaničnim informacijama, vozač putničkog vozila bio je pod dejstvom alkohola, a tom prilikom Borivoju su teško povređeni donji ekstremiteti, zbog čega ga čeka još jedna operacija i dug oporavak. Tada je otkriveno da Borivoje živi u nehumanim uslovima, gde oporavak od povreda ne bi bio moguć.

Ukoliko možete da pomognete, javite se na broj 063/539-162. Budući da je stan opremljen, dobrodošla su novčana sredstva.