Automobilska industrija stiže u Vrbas?

3544

VRBAS - Opštinu Vrbas posetili su predstavnici kompanija iz Kine i Južne Koreje koje su pokazale interesovanje za ulaganje u automobilsku industriju u našoj sredini.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Kompanija iz Kine „Asia Way Group“ bavi se proizvodnjom auto delova za velike svetske proizvođače automobila, dok je južnokorejska „Kyungshin Cable“ specijalizovana za elektronske komponente za automobilsku industriju, pre svega kablove.

Prema rečima predsednika opštine Vrbas Milana Glušca, investitori su izrazili želju da se upoznaju sa potencijalima lokalne sredine, posete moguće lokacije i sagledaju mogućnosti da se investicioni projekat realizuje u vrbaskoj opštini, prenosi opštinski info portal.

„Planirani investicioni projekti su grinfild tipa i obe delegacije upoznali smo sa ponudom kojom raspolažemo, ali i površinama koje planiramo da uskoro privedemo nameni“, kaže Glušac i dodaje da su prvi utisci potencijalnih investitora o opštini Vrbas veoma pozitivni, posebno zbog odličnog geografskog položaja, dobre železničke veze, blizine autoputa i blizine granica sa tri zemlje Evropske unije, Hrvatskom, Mađarskom i Rumunijom.

Posete predstavnika ove dve kompanije opštini Vrbas organizovala je Razvojna agencija Srbije.