Lazar Ristovski i DVD Kucura dobitnici Nagrade opštine Vrbas za 2019. godinu

1045

VRBAS - U Vrbasu je u nedelju 20. oktobra održana svečana sednica Skupštine opštine, kojom je obeležen Dan opštine Vrbas.

Foto: RSFF

Pored opštinskog rukovodstva, predstavnika ustanova, organizacija, javnih preduzeća, pokrajinskih organa vlasti i nacionalnih saveta, sednici su prisustvovali predstavnici opština i gradova Srbije, kao i bratskih i partnetskih gradova iz Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, prenosi vrbaski opštinski sajt.

Prisutne je pozdravila predsednica Skupštine opštine Vrbas Marjana Maraš koja je čestitala praznik stanovnicima svih naseljenih mesta, a potom je reč uzeo predsednik opštine Milan Glušac, iskoristivši priliku da goste upozna sa dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost.

Glušac je podsetio da su obezbeđena sredstva za početak izgradnje vodovodne mreže u naseljenim mestima opštine i da se prvi radovi očekuju krajem godine. Dotakao se takođe i izgradnje transfer stanice za komunalni otpad sa kompostilištem, revitalizacije Velikog bačkog kanala i najavio raspisivanje tendera za energetsku optimizaciju javnih, školskih i predškolskih objekata, zatim rekonstrukciju Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Zmajevu i izgradnju gasne mreže koja će napajati SSŠ „4. juli“, OŠ „Svetozar Miletić“ i vrtić „Poletarac“. Da nije izostala ni briga o najstarijima i najugroženijima, govori i to da je planirana realizacija projekta rekonstrukcije Gerontološkog centra u Vrbasu i Kucuri i izgradnja 14 stanova za socijalno ugrožene izbegličke porodice.

Na Dan opštine, pojedincima i organizacijama koji su postigli rezultate značajne za celo društvo tradicionalno se dodeljuje i Nagrada opštine Vrbas. Ove godine, Komisija za dodelu Nagrade opštine Vrbas donela je odluku da za laureate izabere Lazara Ristovskog, glumca, reditelja, pisca i producenta, osnivača „Ravno Selo Film Festivala“ koji je poreklom iz Ravnog Sela, kao i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kucura koje je osnovano 1930. godine i koje afirmiše humanost i čovekoljublje, brinući se o životima i imovini svih stanovnika Kucure.

Nagrade Lazaru Ristovskom i predsedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kucura Vladu Kopčanskom, uručio je Milan Glušac.