Kordunaši nastavili seriju odličnih rezultata u PFL Sombor

306

PFL SOMBOR - Nakon završenog 10. kola Područne fudbalske lige Sombor, Radnički 1918 i FK Kordun nastavili svoj pohod ka vrhu tabele.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Iako su se pri vrhu tabele izdvojili klubovi koji suvereno vladaju u prvom delu sezone, nastavlja se borba koja se odvija na pozicijama od trećeg do osmog mesta. Tu se nalaze klubovi gde će jedan od njih na kraju sezone dobiti šansu da se bori za ulazak u viši rang takmičenja. Jedan od tih timova je sve bolja ekipa Radničkog 1918 iz Ratkova koji je na svom terenu savladao somborski ŽAK sa 6:1, kao i FK Kordun iz Kljajićeva koji je savladao Rusin iz Ruskog Krstura rezultatom 6:1, na svom terenu. Ova dva tima u poslednjih nekoliko kola beleže odlične rezultate i zahvaljujući tome se pomeraju prema vrhu tabele, gde ih čeka konačni rasplet sa trenutno trećepozicioniranim Borcem 46, koji nakon sjajnog starta čini se posustaje u trci za lidera prvenstva. Ova ekipa je u derbiju prvenstva izgubila od vodeće Vojvodine iz Tovariševa sa 2:1.

Od ostalih timova koje prati naša sportska redakcija odlično je odigrao i BSK koji je na svom terenu savladao ekipu Kulpina sa 7:1. Ekipa Poleta iz Karavukova je izgubila na gostovanju u Mladenovu rezultatom 4:0.

Sledeće kolo odigraće se 26/27. oktobra sa početkom od 14:00. Tom prilikom će FK Rusin igrati protiv fudbalera iz Mladenova, Kordunaši će gostovati u Magliću, ŽAK će igrati protiv Omladinca, Radnički 1918 će igrati protiv Tvrđave iz Bača, BSK protiv Borca 46, dok će Polet ugostiti sjajnu ekipu Hercegovca.