Anđela Jovanović i Danilo Ranđelović iz Odžaka osvojili medalje na svetskom takmičenju u karateu

1050

ODŽACI - Svetsko prvenstvo u šotokan karateu održano je proteklog vikenda u Karlovim Varima u Češkoj Republici. Nastupilo je više od 2.600 takmičara svih uzrasta, braneći boje 33 države. Takmičenje je organizovala Shotokan karate do organizacija SKDUN.

Foto: SBK Mladost

Za reprezentaciju Srbije nastupili su i takmičari sportskog borilačkog kluba „Mladost“ iz Odžaka; Danilo Ranđelović i Anđela Jovanović, oboje pojedinačno i ekipno. Ostvarili su zapažene nastupe i osvojili:

Srebro:


  • Danilo Ranđelović, juniori borbe do 3 ipona -73kg pojedinačno
  • Anđela Jovanović, kadeti borbe miks tim ekipno

Bronza:

  • Danilo Ranđelović, juniori borbe ekipno
  • Danilo Ranđelović, juniori borbe miks tim ekipno

Oboje su imali veoma težak žreb u obe pojedinačne kategorije u kategorijama sa velikim brojem takmičara. Anđela Jovanović je prva nastupala. Izgubila je veoma tesno od dvostruke svetske šampionke Irene Hristove iz Bugarske, koja je i ovoga puta bila u finalu. To je Anđeli dalo dodatni podstrek, te je nakon toga u ekipnim nastupima uspela da pokaže svoj maksimum i umnogome doprinese osvajanju ekipnog srebra u mešovitom timu u borbama.

Danilo Ranđelović je u obe pojedinačne kategorije imao takav žreb koji ga je vodio do borbi sa šampionom sveta Iordace Tiberiuom iz Rumunije. U borbama do jednog ipona je izgubio u trećem kolu od njega, a u borbama do tri ipona u šestom kolu, koje je bilo finalno kolo. Pet pobeda u kup sistemu su izbacile veliki broj konkurenata i bile dovoljne za srebrnu medalju. Nakon pojedinačnih nastupa, dao je ogroman doprinos osvajanju dve ekipne bronze pobedivši u sedam svojih borbi, dok je izgubio samo jednu. Time je zaslužio da ga trener reprezentacije proglasi kapitenom ekipe.

Narednog vikenda, u subotu 26. oktobra u Sportskom centru u Odžacima, SBK „Mladost“ organizuje međunarodno takmičenje u karateu i Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kung fu vušu borbama u disciplini light sanda. U 11:00 časova, odmah nakon otvaranja, počeće takmičenje u borbama za najjače kategorije. Ulaz je besplatan.