Odbojkaši Hajduka ubedljivi na startu Prve vojvođanske lige

479

KULA - Posle vise od 15 godina muška odbojka u Kuli se na najbolji način predstavila domaćoj publici. Pred punim tribinama ljubitelji odbojke mogli su da uživaju u lepoj odbojkaškoj predstavi, koju su priredili odbokaši Hajduka i Vrbasa.

Foto: OK Hajduk Kula

Prvi set pripao je odbojkasima Vrbasa koji su u ranoj fazi iskoristili greške domaćina na prijemu sevisa. Nakon početnog pritiska domaća ekipa počinje da povezuje redove i prilazi na četiri poena razlike, zahvaljujući pre svega kapitenu Bošku Bigiću, koji je svojim iskustvom i igrom doneo neophodno samopouzdanje mladim igračima Hajduka. Prvi set pripao je Vrbasanima 25:23.

U drugom setu noseni publikom, momci Hajduka od starta dobro otvaraju set. Igraju bolje u svim elementima dok ekipom uspešno diriguje novajlija u klubu dizač Bogdan Marić i svojim loptama razigrava srednje blokere među kojima se posebno poenterski istakao Jovan Krainović. Drugi set 25:18 za ekipu domaćina.

U trećem setu Odbojkaški klub Hajduk od starta održava prednost od 3, 4 razlike a u napadu je najraspoloženiji bio Stevan Horn, primač servisa koji je svojim razornim smečevima zadavao velike probleme odbrani i blokerima Vrbasa. Taj set završen je 25:20.

U četvrtom setu viđena je neizvesnija i rezultatski najzanimljivija odbojka. Igralo se poen po poen do samog kraja utakmice, a ekipa Hajduka u završnici seta uspeva da iskoristi neke greške gostiju, set završi 25:23 i upiše pobedu od 3-1 i prva tri boda na tabeli.

Za ekipu domaćina nastupili su: Boško Bigić, Bogdan Marić, Vuk Malenica, Stevan Horn, Jovan Krajinović, Marko Mizdrak, Stefan Novković, Milan Tešanović, Marko Milisavljević i Bojan Milisavljević.

U narednom kolu Hajduk gostuje ekipi Vojvodine iz Novog Sada. Naredna utakmica u hali škole “Petefi brigada” pred svojim navijačima odigraće se 2. novembra u 16:00. Tom prilikom pozivaju se svi ljubitelji odbojke da dođu u što većem broju.