Rastina propustila veliku priliku, Dinamo prikovan za dno tabele MFL Sombor 2

145

MFL SOMBOR 2 - Kako prvenstvo odmiče, tako su promene na tabeli a i u formi timova sve učestalije i neizvesnije. Maksimalan učinak do sada ima jedino klub iz Prigrevice Bratstvo 2019 sa svih sedam pobeda a kakvi su rezultati bili u osmom kolu sledi u nastavku teksta.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Prijala je pauza u sedmom kolu fudbalerima Jedinstva Lemeš koji su očigledno poradili na formi i taktici. Oni su dočekali tim Dinama i može se reći brzo i ispratili. Kako je utakmica počela tako je bilo jasno da Dinamu neće biti lako. Nekako su gosti izdržali prvo poluvreme koje je završeno bez golova. Drugo poluvreme ista slika samo bolja realizacija. Sevale su lopte oko stativa gostujućeg tima, a pet ih je završilo između. Dinamo je uspeo da postigne samo jedan pogodak i tako malo ublaži ubedljivu pobedu Lemeša. Dakle, na kraju, Jedinstvo Lemeš 5, Dinamo 1. U sledećem kolu Lemeš ide u goste Bratstvu 2019 a Dinamo dočekuje Sport.

Samo jedna utakmica ovog kola bila je odigrana u subotu, a u njoj su snage odmerili Sport i Panonija. U 15:00 začuo se sudijski zvižduk za početak meča i oba tima su krenula odlučno i videlo se, isključivo na pobedu. Slobodno možemo reći jedna tvrda utakmica sa malo šansi ali lepih poteza na obe strane. Sport je imao imperativ pobede dok je Panoniji ovo bila lepa šansa da uhvati priključak sa Rastinom, ali ipak rezultat je na kraju bio baš kakva je bila i utakmica, nerešeno 1:1.

Nedelja je bila velika prilika za Rastinu da se približi Bratstvu na samo tri boda! U trećoj utakmici kola oni su išli na gostovanje u Telečku. Iako im je u goste došao tim koji je posle Bratstva najefikasniji u prvenstvu, fudbaleri Telečke su izašli hrabro pred svoje navijače i odigrali možda i najbolji meč u dosadašnjem toku prvenstva. I jedni i drugi su prikazali sve one stvari koje fudbal čine najvažnijom sporednom stvari na svetu u jednom meču koji je bio neizvestan do samog kraja. Rastina je i pored uloženog truda ostala bez plena, otišli su gosti bez bodova kući jer je meč završen rezultatom 3:2 u korist Telečke koja u sledećem kolu ima priliku da se popne na treće mesto jer ide u goste trećeplasiranoj Panoniji.

Još jedan spektakl od utakmice odigrao se u nedelju u Bačkom Bregu na staionu Dinama 1923 koji je dočekao Graničar. Ovaj meč je predstavljao derbi sredine tabele jer je u tom momentu Dinamo bio četvrti a Graničar peti na tabeli. Silovito su krenuli i jedni i drugi i ubrzo su počeli da padaju i prvi golovi. Poveli su domaćini čak tri puta a isto toliko puta su gosti izjednačili da bi na kraju rezultat bio 3:3. Svi prisutni, a i sami igrači su bili zadovoljni prikazanom partijom i pored toga što niko nije uzeo tri boda. U sledećem kolu Graničar ide na odmor dok Dinamo 1923 dočekuje Sport.