Predstavljanje knjige „Glavnom ulicom“ Dušana Savića u biblioteci “Karlo Bijelicki” u Somboru

269

SOMBOR - U ponedeljak, 28. oktobra s početkom u 18:00 časova u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" biće održana promocija knjige "Glavnom ulicom" autora Dušana Savića.

Izdavačka delatnost Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru bogatija je za još jednu publikaciju. U pitanju je knjiga priča Dušana Savića pod naslovom „Glavnom ulicom“.

Dušan Savić, rođen je 21. avgusta 1952 u Banja Luci. Pisanjem je počeo da se bavi 2005. Piše poeziju i prozu. Bavi se i prevodom s nemačkog na srpski jezik.

Zajednički projekat sa austrijskim pesnikom Gerhardom Blabolom pod naslovom: „Des is’ Wien – To je Beč“ objavila je izdavačka kuća Verlagshaus Hernals iz Beča.

Naslovi Dušana Savića promovisani su u Beogradu, Somboru, Banjaluci, Beču, Pragu i u jedanaest gradova Poljske (Varšava, Krakov, Bžeg, Aušvic i dr.).

Trenutno radi na novom romanu pod radnim naslovom Međustanica: Lisabon.

Član je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Republike Srpske i austrijskog PEN Centra. Živi i stvara u Beču i Somboru.

O knjizi će govoriti: Marko Paovica, književni kritičar i Dušan Savić, autor. Domaćin večeri je Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.